Gizli servis operasyonu mu, askeri iktidar savaşı mı?

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 07 Mart 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay, kara harekâtı ile ilgili gizli bilgiler içeren ses kaydı Youtube'a düşen Tuğgeneral Erten'in istifasını istediği haberlerini yalanladı. Geride cevap bekleyen sorular kaldı.Genelkurmay GES Komutanı Tuğgeneral Münir Erten'in görevinden affını istediği veya istifa ettiği şeklindeki haberleri yalanladı. Geride, "Paşa gizli servis operasyonuna mı, askeri iktidar savaşına mı kurban gitti?" soruları kaldı.

Genelkurmay internet sitesinden yayınlanan açıklamada, "Bugün bazı basın ve yayın organlarında, Genelkurmay GES Komutanı Tuğgeneral Münir Erten'in görevinden affını istediği veya istifa ettiği şeklinde haberler yer almıştır. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

OPERASYON BİLGİSİ

Tuğgeneral Erten'in konuşması, TSK'nın sınır ötesi operasyonunun başlamasından bir gün öncesine rastlayan 20 Şubat günü Youtube'a konulmuştu. Erten, paylaşım sitesinde yayınlanan konuşmasında, TSK'nın Kuzey Irak'a hava harekâtı sırasında ileri sürüldüğü gibi yüzlerce terörist öldürmediğini, hava operasyonlarında sadece 5 teröristin öldürülüp 8'inin de yaralandığını söylüyordu. Kozmik bilgilere sahip Erten'in Genelkurmay İkinci Başkanı'nın şeker komasına girdiği "kozmik" bilgisini de ifşa ettiği ortaya çıkmıştı:

"Sadece programı önce istihbarat başkanıma arkasından ikinci başkanı arzettim. İkinci başkan 'ben de geleceğim' dedi. 'Emredersiniz' dedik. İkinci başkanım o gün hafif bir rahatsızdı zaten. Şeker komasına girmiş. Akşam saat 10.30'da hastaneye kaldırılmış. İyileşti çıktı görev başında şu anda."

HAREKÂT DEŞİFRE EDİLDİ

Ertan'a ait olduğu iddia edilen 5 dakikalık videoda en kritik bilgi ise PKK'ya yönelik kara harekâtının daha başlamadan deşifre edilmiş olması. Kara harekâtı başlamadan iki gün önce internete düşen ses kaydında, operasyon tarihi verilirken bu durumun PKK'ya mesaj olarak yollandığı yorumları yapıldı. Youtube'da yayınlanan sözler arasında, kara harekâtının tarihi verilmiyor. Ancak ses kaydını elde edip Youtube'a atanlar, operasyon tarihini terör örgütü de dahil herkese deşifre ediyor. Hatta özellikle operasyona ait bilgilere yer veriliyor.

KAFALARA TAKILANLAR

Ses kaydı Paşa'ya mı ait? Genelkurmay 17 gündür neden hiçbir açıklama yapmadı?

Ordunun en kritik bilgilerine sahip olan Tuğgeneral Erten'in dinlenmesi bu kadar kolay mı? Kozmik bilgilere sahip bir komutan böylesine rahat konuşabilir mi?

Orduda iktidar savaşı var da Paşa kurban olarak mı seçildi?

Kritik makamdaki bir komutanın dinlenmesi yabancı istihbarat servislerinin de dahil olduğu bir uluslararası operasyon muydu?

Operasyon tarihi ve kozmik bilgiler birileri tarafından özellikle mi deşifre edildi? İnternete uçurulan bu bilgiyle PKK'ya ?kaçın' uyarısı mı yapıldı?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber