Bilkent'ten burs müjdesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mart 2008 10:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Burcum Devrez

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, eğitim ücretine zam yapmayacaklarını söyledi. Doğramacı, bir dahaki yıl da öğrencilerin KDV dahil 15 bin 400 YTL olacağını belirtti.

Prof. Ali Doğramacı, Bilkent'in ücretine zam yapmayacaklarını ve burslu öğrenci sayısını artıracaklarını da belirtti.

Eğitim ücretine zam yapmayacaklarını açıklayan Doğramacı bir dahaki yıl da öğrencilerin KDV dahil 15 bin 400 YTL olacağını belirtti.

?Bursları kesmiyoruz'

Geçen yıl yeni okula başlayan 430 lisans öğrencisine kapsamlı burs verdiklerini anlatan Doğramacı, bu yıl sayıyı artıracaklarını bildirdi. ?Kapsamlı burs? imkanından faydalanan öğrencilere 9 ay süreyle 250 YTL verildiğini ve iki kişilik odalarda kalmalarının sağlandığını kaydeden Doğramacı, şimdi de ?destek bursu? vererek, öğrencilerin eğitim ücretlerinin yarısını karşılayacaklarını belirtti.

Doğramacı şunları söyledi:

?Her iki burs hakkını elde eden öğrenciler, dersleri kötü de olsa, sınıfta kalsa da bursları okuldan ayrılana kadar devam edecek. Dersleri kötü diye öğrencinin elde ettiği bursu elinden almıyoruz. Alacağımız burslu öğrenci sayısı 860 olacak. Öğrenciler ya hep ya hiç yerine eğitim ücretinin yarısını karşılayarak eğitim alma hakkını elde edecek. Bu burslarımızın yanı sıra ?üstün başarı' ve ?yetenek' de devam ediyor.?

Hukuk Fakültesi'nde yeni bir tezsiz master programını başlatacaklarını belirten Doğramacı, programın avukatlık görevi yapanlara yönelik olduğunu söyledi.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, üniversitelerdeki tartışmalarla ilgili olarak, ?Bu ülkenin çok farklı şeyleri konuşması, tartışması gücünü gösterir. Türkiye bu tip farklı görüşlerin tartışmaların yaratacağı çalkantılarla zedelenecek bir ülke değil? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber