Ahsen Unakıtan'dan eşine ?very special man' övgüsü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

The Banker dergisi, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı Avrupa'da yılın Maliye Bakanı seçti. Unakıtan, Londra'da düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Ahsen Unakıtan, eşini ?Rabbime böyle ?very special' bir eş nasip ettiği için şükrediyorum? diyerek kutladı.

Financial Times tarafından yayınlanan ve alanında son derece saygı duyulan The Banker dergisi Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı Avrupa'da yılın Maliye Bakanı seçti. Unakıtan, derginin Ocak sayısında duyurulan ödülü bugün derginin editörü Karina Robinson'un elinden aldı. Törende konuşan Kemal Unakıtan, ?Önce dünyanın en prestijli dergilerden Banker'e, beni Avrupa'da yılın Maliye Bakanı seçtikleri için çok teşekkür ederim? dedi. Unakıtan, bu başarının önce hükümetin ardından da onlara oy veren Türk milletinin olduğunu söyledi.Mali disiplinden taviz vermeden yollarına devam edeceklerini söyleyen Unakıtan, daha bu sabah Ocak-Şubat bütçe neticelerini aldığını ve son yılların en iyi performansı olduğunu gördüğünü kaydetti.

Halen Sosyal Güvenlik Reformu'nu görüştüklerini, ardından da Türk Ticaret Kanunu ve Avrupa Birliği uyum yasalarını geçireceklerini ifade eden Unakıtan, yapısal reformlara durmadan devam edeceklerini söyledi. Unakıtan, 2008 yılının özelleştirme açısından da son derece güçlü bir yıl olacağını ifade etti.

"VERY SPECIAL' EŞ İÇİN RABBİME TEŞEKKÜR EDERİM"

Unakıtan, ödül töreninin sonunda, ?Benim bu başarımda büyük desteği olan ve hayatımda devamlı desteğini benden esirgemeyen eşime buradan teşekkür etmek istiyorum. Törende hazır bulunan torunlarıma teşekkür ediyorum. Başta Başbakanımız olmak üzere hükümet üyesi arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Ve bu başarılarda katkısı olan bütün Türk milletine teşekkür ediyorum? dedi.

Bunun üzerine söze giren Ahsen Unakıtan, ?Ben de rabbime teşekkür ediyorum. Böyle ?very special' (çok özel) bir eşim olduğu için, bana böyle bir eş nasip ettiği için? dedi.

"YIPRANMA PAYINDAN SONRA GAZETECİLERE DAHA İYİ BAKACAĞIZ"

Öte yandan, ödül töreninde İngiliz basın mensuplarına poz veren Unakıtan, bir gazetecinin, ?Efendim Türk gazetecileri unutmayın. Zaten yıpranma payımız da elimizden alındı? sitemi üzerine, ?Başımızın üstünde. Yıpranma payından sonra size daha iyi bakacağız? yanıtı verdi.

Unakıtan'ın ödül töreninde Kızı Zeynep ve gelini Hilal ile 7 yaşındaki torunu Taha ve 6 yaşıdaki torunu Ömer yalnız bırakmadı. Konuşmalar sırasında zaman zaman sıkıldıkları görülen Taha ve Ömer, Maliye Bakanı Unakıtan salona girdiği sırada da ?Aaa, dede? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber