Büyükanıt'tan sonra Erdoğan da 'İspatlayın siyaseti bırakırım' dedi

Haber Giriş : 08 Mart 2008 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'ABD istedi diye Irak'tan çekildiğimizi ispat etsinler üniformamı çıkarırım' diyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral'Büyükanıt'ın ardından Başbakan Erdoğan da 'İspat etsinler, siyaset elbisesini çıkarırız' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK'ya yönelik askeri harekatın ABD'nin etkisi ile bitirildiği iddialarına sert yanıt verdi. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "üniformamı çıkarırım" mesajına benzer açıklama yaparak, "Eğer bizim ABD'den talimat aldığımızı ispat ederlerse biz de siyaset elbisesini çıkartırız" dedi.

"Dünya Kadınlar Günü" kutlamaları programı ve çeşitli açılışlar yapmak üzere Uşak'a giden Başbakan Erdoğan, cuma namazını Ulu Camii'de kıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında camiye gelen Erdoğan, namaz çıkışında eşi Emine Erdoğan ile halkı selamladı. Atatürk Spor Salonu'nda halka seslenen Erdoğan, askeri operasyonun ABD'nin talimatı ile bittiği iddialarını reddetti. Erdoğan şunları söyledi:

NASIL DOLAŞACAKLAR?

"Biz milletten aldığımız emanete asla ihanet etmeyiz. Bu hükümet hiçbir yerden emir alarak bu adımları atmamıştır. Olayın birçok boyutu vardır. Askeri boyutu TSK yönetti. 1.5 metre karda 7 bin rakımda bizim evlatlarımız operasyon yaptı. Biz de hedefe ulaştığımıza emin olduk. Askerimizi çektik. Kimse askerin ordunun üzerinden siyaset yapmasın. Söyleyecek bir sözü varsa bize söylesinler ama cevabımızı da dinlesinler. Bize inanmıyorlar, Genelkurmay Başkanı'na inanmıyorlar. Peki kime inanıyorlar. Kimse bize ?ABD'den talimat aldı' diyemez. İddia sahipleri iddialarını ispatlamadıkça ülkede nasıl dolaşacaklar bunu merak ediyorum. Eğer ispat ederlerse biz siyaset elbisemizi üzerimizden çıkartırız."

ABD CİDDİ YANLIŞ YAPTI

Öte yandan TRT 1'de yayınlanan ''Zirveye Bakış'' programında gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevaplayan TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine düzenlediği kara harekatının ardından yaşanan tartışmalardan ve kullanılan üsluptan üzüntü duyduğunu belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekatı başarıyla gerçekleştirdiğini vurgulayan Toptan şöyle devam etti:

''Zannediyorum ABD burada ciddi bir yanlış yaptı. Belki kendi iç politikası bakımından, belki dünyaya mesaj vermesi bakımından... Kuzey Irak'ta onların konuşlanmış bir durumu var. Ondan sonra sanki onların inisiyatifiyle yani 'bakın biz istedik de Türk Silahlı Kuvvetleri oradan çekiliyor' havasını vermesi, hoş bir görüntü olmadı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber