Mahir Kaynak'tan Dijital abluka analizi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Mart 2008 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay'daki gizli görüşmelerin YouTube sitesine verilmesini değerlendiren uzmanlar, Türkiye'nin dijital abluka altında olduğunu ve sorunun güvenlik açısından hiç de küçümsenemeyeceğini söyledi

SInIrIn iki tarafında da askeri hareketlilik sürerken, uzmanlar, ?Youtube? adlı video paylaşım sitesinde askere ait dinlemeleri değerlendirdi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski mensubu Prof. Mahir Kaynak, ?Amaç sadece dinleme olsaydı, bunlar deşifre edilmezdi. Dinlemenin operasyonel hedefleri var? dedi. Kaynak, ?GES Komutanı'nın dinlenmesini kimse hafife alamaz? dedi.

Kaynak, ?Türkiye'de ilk defa İslamcılarla ordu yan yana geldi. Türkiye'de ilk defa devleti kuran parti CHP, ordu ile karşı karşıya geldi. GES komutanı ile birlikte YÖK eski Başkanı dinleniyor, bir savcı dinleniyor. Tüm bu dinlemeler, gerçekleştirilen siyasi operasyonun açık göstergesidir. Bu işin arkasında bir gizli servis ve onun içindeki uzantılar olabilir. Yerel oluşumlar da yapmış olabilir. TSK'daki dinlemeleri ele alacaksak, bu, ordu içinde bir hesaplaşmanın ürünü de olabilir? dedi.

Psikolojik harp uzmanı emekli albay Tahir Tamer Kumkale de Türkiye'nin ?dijital? abluka altında olduğunu söyledi. Türkiye'de iletişimi sağlayan kurumların özelleştirildiğini ve bunun da güvenlik zaafiyeti oluşturduğunu belirten Kumkale, ?Kara Harp Okulu Komutanı'nı dinlemişlerdi. ?Ben senin beyninin içindekileri biliyorum' deniyor. Devlet, bu konuda ciddi tedbir almalı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber