Doktor, öğlen saatlerinde muayenehanesine gidemez

Haber Giriş : 02 Ekim 2004 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdağ'dan hekimlere 'çalışma saatlerine uyun' uyarısı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İl Sağlık Müdürlükleri aracılığı ile hekimleri uyardı. Yayınladığı genelgede hekimlere, öğle saatlerinde muayenehaneye gitmenin yasak olduğunu hatırlatan Akdağ, herkesi çalışma saatlerine uymaya çağırdı.

81 ilin Sağlık Müdürlüklerine gönderilen genelgede sağlık çalışanlarının mesai saatlerine ve nöbet esaslarına titizlikle uymaları istendi.

"Çalışma saatleriyle ilgili aksaklıklar var"

Genelgede bu uyarının sebebi de açık şekilde yeraldı. Denetimler sırasında hastanelerde çalışma saatleriyle ilgili aksaklıklar tesbit edildiği belirtildi. Özellikle de öğlen saat 12.00 ile 13.00 arasında muayenehaneye gitmenin yasak olduğu hatırlatıldı.

Bu saatler arasında hizmetin aksatılmaması, öğle saatlerinde bile mutlaka birimlerde personel bulundurulması istendi.

"Personelin haftalık çalışma süresi 40 saat"

Sağlık personeli için haftalık çalışma süresinin 40 saat olarak belirlendiği, sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin öngörülen mesai sürelerini kesintisiz olarak tamamlamaları gerektiği de belirtildi.

Genelgede, "hizmetler, valiliklerce belirlenen mesai başlama saati doğrultusunda başlatılacak, hizmete ara verilmeyecektir'' ifadesi kullanıldı. Mesai saatlerine uymayan personel hakkında gerekli disiplin cezası ve idari işlemlerin uygulanacağı vurgulandı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber