Rüşvet çarkını, lazer çanaklı dinleme operasyonu bitirdi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Mart 2008 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Arasta Operasyonu'nun detayları netleşiyor: Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi ilginç bir yöntemle yakaladı. Avcı, Sedefçi'nin makam odasının karşısına lazer pointli dinleme cihazı yerleştirdi. Böylece görüşmeleri tek tek kayda aldı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan "Arasta" operasyonu tüm hızıyla sürüyor. 7 Şubat'ta başlatılan "Arasta" operasyonunda, "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet almak ve vermek' ile "organize suç örgütü kurmak" suçlarından gözaltına alınan 16 kişinin ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. Operasyon sürerken, belediye başkanının nasıl izlendiği ve polisin operasyon kararına hangi yöntemlerle vardığı da yavaş yavaş netleşiyor.

Gazeteport sitesinin haberine göre, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 'rüşvet görüşmelerini' cep telefonlarından değil, güvenli olduğunu düşündüğü makam odasında yaptı. Habere göre Edirne İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın düzenlediği operasyonlarda, teknik takibe önem verdiğini bilen Sedefçi, tüm ihale görüşmelerini cep telefonlarının bataryalarını çıkartarak yapmaya başladı. Edirne polisi de telefon dinleme tekniklerinden bir sonuç alamayınca ilginç bir yöntem geliştirdi.

AVCI'NIN İLGİNÇ YÖNTEMİ

Hanefi Avcı'nın da başkanın bu tedbirine karşılık makam odasının karşısında bulunan Arasta Çarşısı'nın üzerine lazer pointli dinleme çanağı yerleştirerek başkanın önlemini deldiği belirtildi. İddiaya göre Belediye Başkanı Sedefçi'nin makamında yapılan pazarlıklar ve görüşmeler böylece kayda alındı.

Bu arada Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan ve aralarında Ahmet Özal ile Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu kişiler, Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şubesi Müdürlüğü'ne götürülerek parmak izleri alındı. Edirne Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen de Edirne Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

ÖZAL'A İKİ DEFA SAĞLIK KONTROLÜ

Ahmet Özal, dün iki kez sağlık kontrolünden geçirildi. Özal, önceki akşam saat 00:30 sıralarında Selimiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bundan dokuz saat sonra tekrar aynı hastanede kontrolden geçti. Tansiyonunun yükseldiği söylenen Özal, sağlık kontrolünün ardından yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ahmet Özal, hastaneden ayrılışı sırasında bir gazetecinin sağlık durumunu sorması üzerine, "Gayet iyiyim" yanıtını verdi. Özal, soruşturmanın nasıl gittiği yönündeki bir soruya da "Hepsi boş" demekle yetindi.

'SİYASETİN ZORLUKLARI'

Özal, "1-2 gün sonra görürsünüz bir şey olmadığını. Bunlar siyasetin zorlukları, unutmayın bunu" dedi. Özal, gözaltına alınmasının nedeninin sorulması üzerine ise "Sadece bazı bilgilere ihtiyaçları vardı. Ondan dolayı" diye konuştu. Özal, emniyet müdürlüğünde ne kadar süre kalacağı yönündeki soruyu da "Bilmiyorum. Bugün veya yarın şey yaparız" diye yanıtladı.

SELÇUK DA GÖZALTINDA

Operasyonda hakkında yakalama emri çıkarılan Aydınlı işadamı, eski belediye başkan yardımcısı Mustafa Selçuk da dün gözaltına alındı. Polis, dün elçuk'un evinde arama yaptı. Arama sırasında evde bulunmayan Mustafa Selçuk, gece polis ekipleri tarafından yakalandı. İlk sorgusu yapılan Mustafa Selçuk sağlık kontrolünün ardından Edirne'ye götürüldü.

'Vizyonu' etkili olmuş

Edirne Emniyeti yetkilileri, soruşturma sırasında elde edilen bilgilere göre, büyük firmalar ile belediye arasındaki diyaloğu sağlamak amacıyla kurulan küçük bir firmanın Ahmet Özal'ın "vizyonundan yararlanmak" istediğinin belirlendiğini ifade ederek, bunun Özal'ın bilgisi dahilinde olup olmadığının araştırıldığını kaydettiler.

Bana güvenin

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi dün, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şubesi Müdürlüğü'ne götürülmesi sırasında gazetecilere seslenerek, "Ben masumum, tek kuruş bile almadım. Bunu ispatlayacağım. Edirne halkı bana güvensin" dedi. Belediye başkanı ve diğer zanlıların önümüzdeki günlerde mahkeme çıkarılmaları bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber