YÖK Kanun Taslağı bugün Bakanlar Kurulunda görüşülecek

Haber Giriş : 28 Mayıs 2003 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK Kanun Taslağı bugün Bakanlar Kurulunda görüşülecek

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yüksek Öğrenim Reform Taslağı'nın bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini açıkladı. Taslak eğitimde reformlar getiriyor.

Yüksek Öğrenim Reform Taslağı Bakanlar Kurulu'na geliyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yüksek Öğrenim Reform Paketi ile ilgili hazırladıkları taslağı Bakanlar Kurulu'nun bu akşam yapacağı toplantısında gündeme getireceğini açıkladı. Çelik, hazırladıkları metnin yasa tasarısı değil, yasa taslağı olduğunu belirterek, "Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesinin ardından taslak ile ilgili olarak kamuoyuna açıklamalar yapacağım" dedi.

Çelik, yüksek öğrenimde reform yapılmasının zorunluluk haline geldiğini belirterek, "Hazırladığımız taslak üniversiteleri çağdaş normlara kavuşturmaya yöneliktir. Artık üniversiteler bilim ve özgürlük yuvası olmalıdır" diye konuştu.

Adı değişmiyor
Erkan Mumcu'nun Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde hazırlanan YÖK kanun taslağı ile YÖK'ün adı Yükseköğrenim Eşgüdüm Kurumu olarak değiştirilirken, Hüseyin Çelik tarafından hazırlanan taslakta ise YÖK'ün adı korunuyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)nin adı ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olarak değiştirilirken kısaltması ÖSYM olarak korunuyor.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber