Emniyet amirli çete, adliyeye sevk edildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Mart 2008 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeki GÜNAY- Mehmet BULUT/GAZİANTEP,

GAZİANTEP'te fuhuş yaptırmak, çek-senet tahsilatı yapmak ve gasp suçlamasıyla gözaltına alınan Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Gökhan K. ile bir polis memurunun da aralarında bulunduğu 33 kişi sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri bir ihbar üzerine 3 ay önce başlattığı operasyonda, çete kurdukları ve fuhuş yaptırıp, çek senet tahsilatı yaptıkları bildirilen bir gruba yönelik teknik takibe başladı. Bu takip sırasında Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri Gökhan K. ile Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru da telefon dinlemeye takıldı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda önceki gün düzenlenen ve 8 ayrı eve yapılan eş zamanlı ?Kumbara' adlı operasyonda Gökhan K. ile polis memurunun da aralarında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada 4 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 2 kelebek bıçak, 29 mermi, 39 kurusıkı mermisi, 2 bin 220 YTL para, 5 otomobil, bir miktar esrar tohumu ve fuhuşta kullanılan çok sayıda kartvizit elde geçirildi.

Operasyon kapsamında bilgisine başvurulmak üzere, silah zoru ve ölüm tehdidiyle fuhuşa zorlandıklarını iddia eden ve aralarında 18 yaşındaki küçük kızların da bulunduğu 10 kadın ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıdı.

33 zanlı ifadelerinin ardından bu sabah geniş güvenlik önlemleri altından adliyeye sevk edildi. Adliyeye arka kapıdan sokulan zanlılar, Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber