Prof. Dr. Adem Solak: Yeni yetişen nesil suça yatkın kişiler olma riskiyle karşı karşıya

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayatboyu Eğitim Gelişim Derneği Başkanı Prof. Dr. Adem Solak, yeni yetişen neslin suça yatkın kişiler olma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Solak, 'Ailede Şiddet ve Sosyal Kurumlar' konulu beyin fırtınası toplantılarının sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, çekirdek aile yapısıyla birlikte çocukların, internet ve televizyon gibi daha çok dış etkenlerin tesiri altında kaldığına dikkat çekti. Gençlerin kimleri model aldığının araştırılması gerektiğini söyleyen Solak, özellikle aile içi şiddetin giderek artmasından dolayı, yeni yetişen neslin suça yatkın kişiler olma riskiyle karşı karşıya olduğuna vurgu yaptı. Olaylar yaşandıktan sonra kişi ya da konunun sorgulandığını söyleyen Solak, insanların içerisindeki bulunduğu durum ve onu suça iten etkenlerin daha önceden belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Geçtiğimiz aylarda Sürmene ilçesinde yaşanan cinnet olayının toplumda infiale neden olduğunu ve özellikle çevre yaşayan çocukları çok etkilediğinin belirlendiğini anlatan Solak, söz konusu çevrede yaşayan insanlara ve özellikle çocuklara psikolojik destek verilmesi gerektiğini belirtti. Toplamda cinnet sınırında yaşayan başka insanların olabileceğini hatırlatan Solak, bu yönde bilimsel araştırmalara yapılmasının gereğine dikkat çekti.

Çocuk ve gençlerin neyi ve kimleri model aldığına dair saha çalışmalarının yapılması gerektiğinin altını çizen Solak şöyle devam etti: "Karadeniz insanının gerçek yapısı bilimsel saha çalışmaları ile araştırılmalı ve bu konudaki bilgi kirliliği önlenmelidir. Bizim insanımızın duygusal bir yapıya sahip olduğu gerçektir. O halde bölgede yaşanan aile içi şiddeti tetikleyen etkenlerin çok iyi tespit edilmesi gerekmektedir."

Bölgede aile içi şiddetin fazla olduğunu ve annelerinde ciddi payı olduğunun anlaşıldığını kaydeden Solak, bu noktada anne baba ve aile eğitimlerinin önemine değindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber