Emekliler, Emekli Sen'in kapatılmasını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay tarafından kapatılma kararı onaylanan DİSK'e bağlı Emekli Sen üyesi bir grup emekli, sendikalarının kapatılma kararını protesto etti. Galatasaray Meydanı'nda toplanan emekliler yaptıkları basın açıklamasında, Anayasa'ya ve uluslararası yasalara dayanarak kurduklarını sendikalarına dokunulmamasını istedi.

Emekli Sen'in kapatılma kararı bir grup emekli tararfından Taksim'de protesto edildi. Galatasaray Meydanı'nda toplanan yaklaşık elli kişilik emekli grup, "DİSK/Emekli Sen kapatılamaz" yazılı pankart açtı. Emekliler adına hazırlanan basın metnini okuyan Maynur Şehbaz, kendilerinin çeşitli sektörlerde farklı statülerde en az 25 yıl çalışarak emekli olduklarını hatırlatarak , "Bugün ülkemizi ayakta tutan bütün değerlerde üretilen tüm hizmetlerde emeğimiz, alınterimiz var. Her gün bir bahane ile eksiltilen maaşlarımızın ve kısıtlanan sağlık hizmetlerimizin bedelini, çalışırken ödemiştik." dedi.

90 yılların başından bu yana özellikle de 2000'li yıllarda her gün dünü aratır olduğunu kaydeden Şehbaz şöyle konuştu; "Ve bugün, maaş kuyrukları, hastane kapılarını kira, yol, su, elektrik, doğalgaz ve gıda zamlarının şiddeti altındayız. Yaşamımızda gizlenen acımasız bu şiddeti görünür kılmak, sorumluları bulmak ve yetkilileri uyarmak ve göreve çağırmak için sendikalıyız. İşçi, memur, bağkurlu hep birlikte 1995 yılında başladık sendikal mücadeleye. Sendikalarımızı anayasaya ve uluslararası yasalara dayanarak kurduk. Temiz siyaset, emeğe saygı, eşitlik istiyoruz. Bir ülkede demokrasinin olduğunun kanıtıdır isteyen herkesin sendikalarda örgütlü olması. Sendikalaşma özgürlüğü yoksa demokrasi yok demektir. Sendikamıza dokunmayın."

"Baskılar bizi yıldıramaz, Sadaka değil toplu sözleşme, Emekli Sen kapatılamaz, Sendika hakkımız engellenemez, Hükümet yasanı al başına çal" şeklinde sloganlar atan emekli grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber