Polis uyarıyor, vatandaş kontör kaptırmayı sürdürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 22:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin tüm uyarılarına rağmen kontör dolandırıcılığı artarak sürüyor. Kendisini bir polis karakolundan 'komiser' olarak tanıtan kimliği belirsiz dolandırıcı, cep telefonundan Cumhuriyet Başsavcısı'nın eşinin taciz edildiğini iddia ettiği kişiden bin 750 kontör çaldı. Dolandırıldığını anlayan vatandaş polisin yolunu tuttu. Polis 'Polis hiçbir zaman vatandaşı ödemeli aramaz, vatandaştan kontör istemez' uyarısını yineledi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Barış Mahallesi İbrahim Uyar İlköğretim Okulu yanında yürüyen İsmail Nal'ı (51) arayan bir kişi kendini polis karakolundan komiser olarak tanıttı. Nal'a cep telefonundan Cumhuriyet Başsavcısı'nın eşinin taciz edildiğini söyleyen kimliği belirsiz dolandırıcı, bu nedenle kendisine kontör göndermesi gerektiğini kaydetti. Bunun üzerine İsmail Nal, şahsa tam bin 750 kontör gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan İsmail Nal polise başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu arada Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, polisin hiç bir zaman vatandaşı ödemeli arayarak kontör istemeyeceğini bildirdi. Polis yetkilileri; "Yapılan tüm uyarılara rağmen vatandaş dolandırıcıların ağına düşüyor. Bu durumlarda polisle hemen irtibata geçilsin" uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber