Köy köy dolaşıp başarılı çocukları dershanelere gönderiyorlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim gönüllüsü bir grup öğretmen, kırsaldaki köyleri dolaşarak başarılı öğrencileri hiçbir ücret almadan dershaneye gönderiyor. Daha önce köylerde görev yapan ve kırsaldaki eğitim sıkıntılarını iyi bilen öğretmenlerden Şehmus Tekin ile eğitimci arkadaşları, köy köy dolaşarak bugüne kadar onlarca çocuğu dershanelere göndermeyi başardı.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğiyle çalışan öğretmenler, derslerinde başarılı ancak maddi durumu iyi olmayan öğrencilere dershane hizmetinin yanı sıra bütün eğitim giderlerini de karşılıyor. Eğitim gönüllüleriyle bir araya gelerek Diyarbakır Eğitimciler Derneğini de kuran Tekin, haftanın bir gününü köylerde geçiriyor. Güneydoğu'da düzenlenen kampanyalarla bugüne kadar on binlerce çocuk okula kazandırıldı. Aileler, zorunlu ilköğretimden sonra çocukları ne kadar zeki olsa da ortaöğretim kurumuna göndermiyor. Bunun için genellikle maddi durum gerekçe gösteriliyor. Fedakar öğretmenlerin kurduğu Diyarbakır Eğitimciler Derneği, bu noktada devreye giriyor, okumak isteyen öğrencilerin bütün masraflarını karşlıyor ve dershanelere kaydediyor.

Dernek başkanı Şehmus Tekin, geçen yıl 14 öğrenciyi dershaneye gönderdiklerini dile getiriyor. Bu yıl çoğu kız çocuğu olmak üzere yine tespit ettikleri 15 öğrenciyi Diyarbakır'daki dershanelere gönderdiklerini anlatan Tekin, "Öğretmenler olarak en ücra köylerde bile görev yaptık. Oradaki sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Arkadaşlarımızın çoğu bu sıkıntılar içinde okudu, eğitimci oldu. Şimdi sıkıntı çeken çalışkan öğrencilere yardımımız dokunsun istiyorlar. Bunun için bu örnek davranışa öncülük ediyorlar." diye konuştu.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde olduklarını, köylerde çalışan öğretmenlerin çalışkan çocukları kendilerine bildirmeleri halinde de her türlü yardımı yaptıklarını anlatan Tekin, "Derneğimiz üyesi öğretmenlerle fırsat buldukça köyleri geziyoruz, dershaneye gitmek isteyen öğrencilere yardımcı oluyoruz. Şehir merkezinde ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hayırsever işadamlarından burs temin etmeye çalışıyoruz. Bütün amacımız öğrenci kardeşlerimizi yardımcı olmaktır. Ulaşamadığımız öğrenciler olabiliyor, öğretmenleri bu konuda bize yardımcı olabilir." ifadelerini kullandı.

"OKULA ÜÇ YIL ARA VEREN HÜSEYİN OKS'DE DERECEYE GİRDİ"

Diyarbakır Eğitimciler Derneği, üç yıl aradan sonra okula kazandırılan öğrencilerden Hüseyin Mete'yi de ücretsiz dershaneye gönderecek. Geçen hafta incelemelerde bulunmak üzere köylere giden Diyarbakır Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Atayeter'in tespit ettiği Mete, Diyarbakır'da yapılan ortaöğretim kurumları seviye teshit sınavında dereceye girdi. Atayeter'in dershane sözü verdiği Mete, daha çok çalışacağını dile getirdi.

Atayeter, "Köy köy dolaşıp çocukların eğitimden geri kalmaması için çalışıyoruz. Çocukların eğitime kazandırılması bizi çok mutlu ediyor. Köylerinde okuldan mahrum kalmış kız çocuklarını üzerlerindeki önlükleri ile okulda görmek bizleri sevindiriyor. Ayrıca Türkiye Okuyor kampanyamız devam ediyor. Bu amaçla köylerde okuma yazma kursları açtık. Veliler büyük ilgi gösteriyor. Velilerin okuma yazma öğrenmesi, çocukların eğitimine katkı sağlayacağını düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber