AKP'de ilk Büyükşehir firesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel seçimler yaklaşırken AK Parti, Büyükşehir bazında ilk firesini verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacağını söyledi.

Güzelbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aday olmayacağı yönündeki kararını AK Parti Genel Merkezi'ne ilettiğini belirtti. Güzelbey, ''Benim partimle kesinlikle bir sorunum yok'' dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayı olduğunda iki dönem belediye başkanlığı yapmayacağını söylediğini, bu kararına uyarak gelecek yıl yapılacak seçimlerde yeniden aday olmayı düşünmediğini anlatan Güzelbey, ''Evet, kararımı verdim, aday olmayı düşünmüyorum. Bunu parti genel merkezimle görüştüm. Şimdi bu kararımı başka yönlere çekmenin ne alemi var. İnsanlar niye uğraşıyor anlamak mümkün değil'' diye konuştu.

Koltuğa oturan insanların uzun süre kalmaması gerektiğini, beş yılın iyi bir süre olduğunu, önemli kuruluşlarda bile genel müdürlerin 5 yıl sonra başka bir göreve aktarıldığına ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:

''Genel dünya konjöktörü böyle. Hiç kimseyi 30 sene oturtup genel müdür yaptırmazlar. Eğer ona yaptırırlarsa görev yapan kişi birçok şeyi göremez. Ben arkamdan gelen genç arkadaşlara, imkan sağlamak, önlerini açmak için farklı bir heyecan olmasını istiyorum.''

Partisi veya il başkanı ile bir sorunu bulunmadığını, parti işleriyle ilgilenmediğini, belediye işlerini yürüttüğünü söyleyen Güzelbey, ''Ben belediye işlerine bakıyorum, siyaset işlerine bakmıyorum'' dedi.

Güzelbey, AK Parti Yerel Yönetimler Şurası sırasında söylediği ''Düşmanı dışarıda aramamak lazım içeride aramak lazım'' sözüne ise şu şekilde açıklık getirdi:

''Ben bu sözü belediye çalışmalarımda yediğim kazıklardan dolayı söyledim. Getirdiğim genel sekreterim bize ayak uyduramadı, çalışamadı. Üç yıldır mahkeme mahkeme sürünüp duruyoruz. Bunun yanı sıra bu arkadaşımız belediye haberlerini gazetelerle paylaşıyor, bilgi veriyor. Tabii bunu önlemek mümkün değil.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber