'Gençleri madde bağımlısı yapmamak için onlarla ilgilenelim'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 18:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Gençlik Konseyi tarafından gerçekleştirilen '2. Gençlik Buluşması'nda 'Madde Bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklar' konusu gündeme taşındı.

Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere, Bursa'da faaliyet gösteren gençlik kurumlarının temsilcileri katıldı. Sivil toplum örgütleriyle siyasi parti il gençlik kolları başkanlarının da hazır bulunduğu etkinlikte, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Çocuk Şube Müdürü Serhat Tezsever, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Deniz Solak ve Medikal Delege Hakan Süren konuşmacı olarak yer aldı.

Sunumlarında 'Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlık nedir?', 'Madde bağımlılığıyla nasıl mücadele edilebilir?', 'Zararlı alışkanlıkların önlenme yöntemleri nelerdir?' gibi sorulara cevaplar veren uzmanlar, sigara alışkanlığının da bağımlılık olduğu konusunda gençleri uyardı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Serhat Tezsever, bağımlı çocukların görüntülerinin de yer aldığı sunumuyla tiner gibi maddeler kullanan gençlerin feryadını ve yaşamlarından kesitleri gözler önüne serdi. "Gençlerimizin madde abğımlısı olmaması için onlarla silgilenmek gerekir" diyen Tezsever ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Deniz Solak, bağımlı gençlerin topumla kazandırılmaları gerektiğine işaret ederek, halkın bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini belirtti.

Gençlerin sorularının cevaplandırıldığı seminerin sonunda, katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber