TOKİ'den Urfalı'ya özel isot terası

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Mart 2008 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'daki TOKİ konutlarında unutulan balkonlar yerine 7 metre uzunluğunda balkonlar eklendi. Ev almak isteyen vatandaşların talepleri doğrultusunda isot kurutmak için özel teras dizayn edildi. Satışlar tavan yaptı

Deniz ÇİÇEK'in haberi

Türkiye'nin dört bir tarafında dar gelirli vatandaşlar için konut yapan TOKİ, ev yaparken artık yöresel özellikleri dikkate alıyor. 2004 yılında Urfa'da yapılan TOKİ konutları, balkonsuz olması nedeniyle elde kalırken, TOKİ, bu sefer Urfa'ya 7 metre uzunluğunda balkonu olan evler yaptı. TOKİ, Urfalı vatandaşların evlerinin damında biber kurutma va halı yıkama alışkanlığı nedeniyle de çatıya kiremit döşemedi.

TOKİ'nin, 2004 yılında Urfa'da yapılan konutları hiç ilgi görmemiş ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ?Güneydoğu'ya balkon yapmadık, evleri satamadık. Hata bizim? itirafında bulunmuştu. Bunun üzerine TOKİ, Urfa'da balkon atağına kalktı. İlgi görmeyen konutların projesini değiştiren TOKİ, evin salon ve mutfağını küçülterek, evlere balkon yaptı.

İSTEDİLER OLDU

Balkon hatasından ders alan TOKİ, Urfa'daki yeni konutları öncesinde halkın nabzını tuttu. Buna göre, TOKİ, halkın sıcak yüzünden dışarıda yatma alışkanlığı nedeniyle, yeni konutlarına 7 metre uzunluğunda balkon yaptı. TOKİ, Urfalılar'ın evlerinin damında biber kurutma, yün çırpma ve halı yıkama gibi alışkanlıklarını da dikkate alarak, konutların çatısına kiremit döşemedi. Ülke genelindeki konutlarında yerlere halı döşeyen TOKİ, yine Urfalıların isteğiyle bu sefer seramik zemin kullandı. TOKİ'nin bu yöresel girişimleri sonuç verirken, önceki gün Urfa'da yapılan TOKİ çekilişinde, 132 konut için 6 bin 698 kişi başvuru geldi. Urfalı vatandaşlar, TOKİ konutları sayesinde, hayatlarında ilk defa, kalorifer, klozet ve küvetle tanıştı. TOKİ'nin bölgede açtığı okullardaki ana sınıfı derslerinde de çocuklara, klozet kullanma eğitimi verildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber