Çalışma Bakanlığı logosunu değiştirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2008 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başta sosyal güvenlik olmak üzere çalışma hayatını düzenleyen yasaları değiştirmeye hazırlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı logosunda değişikliğe gitti.

Alınan bilgiye göre, bakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı isminin ilk harflerinin birbirine geçmesiyle oluşan sade logosunu değiştirdi.

Logonun değişim sürecinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik imzasıyla konfederasyonlara yazıyla birlikte bazı logo seçenekleri sunuldu.

Yazıda, çalışma hayatı, sosyal güvenlik, iş sağlığı ve güvenliği, istihdam, işsizlik vb. konularda, işçi, işveren, esnaf, kamu görevlileri, tarım sigortalıları, emekliler, işsizler, yurt dışında yaşayan Türkler ve Türkiye'deki yabancılara yönelik çok yönlü hizmetler yürüten bakanlığın özgün bir logoya sahip olmasının amaçlandığı belirtildi.

Yazıda, sunulan logolardan biri üzerinde karar aşamasına gelindiği ifade edilerek, tercih ve önerilerin bakanlığa bildirilmesi istendi.

Bakanlık, yazıya yanıt veren konfederasyonların görüşlerini de dikkate alarak yeni logoyu kararlaştırdı.

Yeni logo, ağırlıklı olarak Türkiye haritası, insan figürleri, makina dişlileri, hilal, yıldız gibi ögelerden oluşuyor.

Logonun hikayesine göre, logonun temel esprisini sadelik ve işlevsellik oluşturuyor. Akılda kalıcılığın esas olduğu logoda, bakanlığın ilgi alanlarıyla örtüşen imgeler, bayrak kompozisyonuyla bütünleştiriliyor.

Kültürel ve tarihsel kimliğin ayrılmaz parçası olan hilal aynı zamanda Türkiye'yi simgeliyor. Daire, hayatın ve sosyal yaşamın/güvenliğin durmaksızın bir döngü/akış içinde olduğunu ifade ediyor.

Logonun ortasındaki insan imgeleri genelde bakanlığın ilgi alanındaki 70 milyonu temsil etmenin haricinde, özelde bakanlığın çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki temel muhatabı olan vatandaşları simgeliyor. İnsan imgelerinin üstündeki çizgi sosyal güvenlik kuşağını, güvenirliği ve huzuru simgeliyor.

İnsan imgelerinin farklı boyutlarda olmasıysa hem aileyi, hem milleti hem de çalışma yaşamının ve sosyal güvenlik algısının çeşitliliğine gönderme yapıyor. Türkiye haritası ile ana ögeye vurgu yapılıyor.

Tüm bunları hilalin çepeçevre kuşatması, birliğe ve bütünlüğe gönderme yapıyor. Tepedeki yıldız, millet ve devletle bakanlığın nihai hedeflerinin aynılığını, büyüklüğünü ve kutsiyetini ifade ediyor.

Logoda gücü ve otoriteyi temsil etmesi nedeniyle baskın renk olarak kırmızı kullanılıyor. İmgelerdeki beyaz renkle ise ilerleme, aydınlık gelecek ve şeffaflığa vurgu yapılıyor. Lacivertle sonsuzluk, otorite ve verimlilik simgeleniyor. Lacivert ayrıca, insanlar üzerinde başarılı ve güçlü imaj bıraktığı için de kullanılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber