SDÜ Rektörü hakkında suç duyurusunda yasal süreç işleyecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Mart 2008 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ISPARTA Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar hakkında suç duyurusunda bulunan türbanlı kız öğrencilerin şikayetinde yasal sürecin işleyeceğini söyledi.

Danıştay 8'inci Dairesi, YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın Anayasa'nın ilgili maddesinin değiştirilmesinden sonra üniversitelere türbanlı kız öğrencilerin alınması yolundaki yazısını genelge kabul edip yürütmeyi durdurma kararı aldı. Buna rağmen Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde türbanlı kız öğrencilerin Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, dekanlar ve güvenlik şube müdürlüğü hakkındaki suç duyurusunda yasal süreç işleyecek. Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Danıştay'ın aldığı kararla ilgili sürecin ayrı, Anayasa Mahkemesi sürecinin ayrı ve kendilerine yapılan şikayetleri içeren sürecin ayrı tutulacağını söyledi. Tosun, ?Vatandaş burada şikayet hakkını kullanmış, Bu da yasalar bazında değerlendirilir? diye konuştu. SDÜ'deki türbanlı öğrencilerin sözcülüğünü yapan İşletme Fakültesi öğrencisi Tuğba Gündüz, Danıştay'ın kararından sonra izlenecek yolun hukuki prosedürünü bilmediklerini, o nedenle bugün avukatlarıyla biraraya gelip konuşacaklarını söyledi.

Anayasa'nın ilgili maddesi değiştikten sonra ikinci yarıyılın başladığı gün üniversiteye türbanlı olarak girmek isteyen kız öğrenciler derslere alınmayınca 2 gün süreyle okul bahçesinde oturmuş, ardından da yasal haklarının engellendiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber