BBP, Danıştay'ın kararını eleştirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2008 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Yalçın Topçu, "Danıştay'ımızın ibretlik kararlarına bir yenisi daha eklenmiştir" dedi.

BBP Genel Sekreteri Topçu, Danıştay'ın YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın üniversite rektörlüklerine gönderdiği "başörtülü öğrencileri derslere alın" talimatını "kanunsuz emir" olarak niteleyerek yürütmeyi durdurmasını "Danıştay'ımızın ibretlik kararlarına bir yenisi daha eklenmiştir. YÖK Başkanı'nın itiraz hakkını kullanacağını düşünüyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

Danıştay'ın, başörtüsü ile ilgili kararları geçmişten bu yana mağdurlar aleyhine aldığını belirten Topçu, "Mahir Danıştay'ımızın geçmişte alkol reklamlarına kısıtlama taleplerine anında karşı çıkması manidardır" dedi.

"Din ve vicdan hürriyeti ile ilgili yasakların olmadığı bir ülkede yaşamak 75 milyon insanımızın hakkıdır" diyen Topçu, "TBMM'nin, dolayısıyla büyük Türk milletinin yasağın kaldırılmasına yönelik ortaya koyduğu iradenin uygulanması için doğru ve yerinde karar veren YÖK Başkanımızın tamimine karşı çıkan Danıştay İdari Dava Dairesi'nin 'özgürlükler' lehine karar alacağını ümit ediyoruz. İlgili daire, TBMM ve dolayısıyla büyük Türk milletinin iradesi olan bir kararın uygulanmasının önüne koyulan bu hukuksuzluğu umarız düzeltecektir" şeklinde konuştu.

Topçu, "Türk milletinin gündeminde işsizliğe, aşsızlığa, bölücü teröre kalıcı çözümler üretilmesi vardır. Toplumun enerjisi bu önceliklerimizin çözümüne yönlendirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber