Hastanede yangın

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mart 2008 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORDU Devlet Hastanesi'nin çatısında çıkan yangın paniğe neden oldu.

5 katlı Devlet Hastanesi'nin çatı katında bugün yangın çıktı. İlk iki katında idari bölüm, üst katlarında ise hasta servisleri olan 510 yataklı hastanenin çatısı, ilk belirlemelere göre oksijen kaynağından sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle alev aldı. Alevlerin yayılması üzerine hastane güvenlik görevlileri, odalarda yatan hastaları tahliye etti. Ağır hastalar sedyelerle dışarıya taşınırken, bazı hastalar da ellerinde serum şişeleriyle koşarak dışarı çıktı.

Trafiğin yoğun olması nedeniyle güçlükle hastaneye ulaşan itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ancak çatıya uzatılan merdivenin kısa kalması üzerine, 33 metre uzunluğunda merdiveni olan tek itfaiye aracı olay yerine sevk edildi. Hastane personeli de itfaiyecilere, yangın söndürme tüpü, su bidonları ve küreklerle yardımcı olmaya çalıştı. Yaklaşık 45 dakika süren çalışma sonunda yangın kontrol altına alındı. Olayda can kaybı ve yaralanma meydana gelmedi.

İtfaiye yetkilileri yangına, onarım yapılan çatıda oksijen kaynağı sırasında sıçrayan kıvılcımların neden olabileceğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber