20 ülkeden 100 üniversite burada buluşuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2008 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de yapılmakta olan en kapsamlı yurtdışı eğitim organizasyonu IEFT'nin düzenlediği fuarda 20 ülkeden 100'ün üzerinde üniversite, kolej, dil okulu ve lise yer alıyor.

Türkiye'de yapılmakta olan en kapsamlı yurtdışı eğitim organizasyonu olma özelliği taşıyan International Education Fairs of Turkey (IEFT), bu yıl 13. Yurtdışı Eğitim Fuarı'nı düzenliyor.

20 ülkeden 100'ün üzerinde üniversite, kolej, dil okulu ve lisenin yer aldığı 13. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı; 27 Mart'ta Kıbrıs'ta, 29-30 Mart İstanbul Hilton Otel'de ve

1 Nisan Adana Hilton Otel'de, 2 Nisan Ankara Sheraton Otel'de ve 4 Nisan İzmir Hilton Otel'de düzenlenecek.

Fuara; ABD, Kanada, İngiltere, Hollanda, Avustralya, Fransa gibi ülkelerden, California State University, University of Connecticut, New York University, HTMI (The School of International Hotel & Tourism Management) Macquarie University, University of Southampton, Tallinn University of Technology gibi saygın üniversiteler de katılıyor.

İspanyolca'dan İngilizce'ye, Almanca'dan Fransızca'ya kadar birçok dili, konuşuldukları ülkede öğreten onlarca özel ve devlet okulu da Türk öğrencilerle buluşmak üzere, IEFT'ye geliyor. Ayrıca, Uzakdoğu'da özellikle Çin'de eğitim olanakları hakkında da bilgi edinme imkanı bulunabilecek.

Ayrıca ziyaretçiler fuarlarda çeşitli burs olanakları hakkında da bilgi alabilecekler.

ALMANYA ÜNİVERSİTELERİ DE IEFT FUARLARINDA

Avrupa Birliği giriş sürecinde, Türkiye'den Avrupa'ya eğitim almak üzere giden öğrencilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda, Alman Üniversiteleri ve Eğitim Kurumları özel katılımlarıyla IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarlarında Türk öğrenciler ile buluşup tüm sorularını yanıtlayacaklar.

IEFT Fuarları, yurtdışında eğitim almayı düşünen öğrenci ve aileleri ile dünyanın birçok ülkesinden eğitim kurumunu dinamik bir etkinlikte bir araya getirmeyi amaçlıyor. IEFT Türkiye Genel Koordinatörü R.Deniz Akar amaçlarının dünyanın saygın kurumlarıyla gençleri buluşturmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

?Fuarımız her geçen yıl büyüyerek gelişiyor. Bu sene Türkiye'deki en kapsamlı yurtdışı eğitim fuarının 13.sini düzenleyeceğiz. Fuara bu yılda 100'ün üzerinde eğitim kuruluşu katılacak. Üniversiteyi kazanamayan öğrencilere, bazı okullar ikinci dönem kayıt yaptırma olanağı sağlıyor. Türkiye'de özel üniversitelerde okumanın maliyetini hepimiz biliyoruz.

Fuarımıza katılanlar yurtdışındaki okullarla ülkemizdeki özel üniversiteleri maliyetleri açısından karşılaştırma fırsatı bulacaklar. Ayrıca yabancı dil öğrenmek isteyenler en iyi okullarla tanışma olanağını da IEFT aracılığıyla yaşayacaklar.

Bu tür fuarlarda en çok karşımıza çıkan sorular burs imkanlarıyla ilgilidir. Fuara katılan okulların yetkilileri bu konuda da ziyaretçileri aydınlatacak.?

Tüm izleyicilere açık ve ücretsiz olan fuarlar, 12:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Konukları, sürpriz hediyelerin ve çeşitli etkinliklerin beklediği fuarla ilgili detaylı bilgi ve online davetiye için www.ieft.com.tr adresinden veya 0 212 244 42 13 no'lu telefondan bilgi alınabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber