Baykal: Yeni anayasa devletin sosyal niteleğini kaldıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2008 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yeni anayasa taslağı ile ilgili olarak, "Yeni anayasanın devletin sosyal niteliğini ortadan kaldırmaya amaçlayacağı kaygısını taşıyorum. Sadece sosyal niteliğini değil, Anayasamızın 2. maddesinde öngörülen diğer niteliklerini de ortadan kaldırmayı amaçladığı anlaşılıyor" dedi.

Baykal, CHP Mamak İlçe Başkanı Veli Gündüz Şahin tarafından, Tuzluçayır'da yaptırılan sağlık ocağının açılış törenine katıldı.

Törenin ardından, yeni anayasa taslağında devletin nüfus planlamasıyla ilgili görevlerine yönelik bir düzenleme bulunmadığına ilişkin bir gazete haberinin anımsatılması üzerine Baykal, taslak konusunda net bilgiye sahip olmadığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın "sosyal devlet" anlayışı esas alınarak düzenlendiğini belirten Baykal, şöyle söyledi:

"Sosyal devletin aşamaları arasında devlete aile planlaması dahil çeşitli sorumluluklar, görevler düşmektedir. Ama öyle anlaşılıyor ki, bu yeni anayasa devletin sosyal niteliğini büyük ölçüde tahrip edecektir, ortadan kaldıracaktır. Sadece sosyal niteliğini değil, Anayasamızın 2. maddesinde öngörülen diğer niteliklerini de ortadan kaldırmayı amaçladığı anlaşılıyor. Bu, ne ölçüde gerçekleşecek bunu görmek istiyoruz. Ama yeni anayasanın devletin sosyal niteliğini ortadan kaldırmaya amaçlayacağı kaygısını ben de taşıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber