Türk Telekom'a tepki artıyor

Haber Giriş : 04 Ekim 2004 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telefon faturaları geldikçe Türk Telekom'a tepki artıyor

Tüketiciler Birliği, Telekom`un yargı sonucunu beklemeden yeni tarifelerinde tüketici lehine düzenlemelere gitmesini istedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Üstün Bol, düzenlediği basın toplantısında, Telekom`un sabit hat tarifelerini eski ve yeni faturalarla karşılaştırarak, bu konudaki görüşlerini açıkladı. Telekom`un yüzde 80`lere varan indirim sloganıyla tanıttığı yeni tarifelerin indirim içermediğini belirten Bol, son başvuru tarihi 1 Ocak 2005`e uzatlan tarife seçimi konusunda da ``fiyasko`` yaşandığını söyledi. Bol, tarifelerin indirim içermediği, aksine Telekom abonelerinin ortalama 3-7 milyon arasında değişen oranlarda daha pahalı konuşmasına neden olduğunu savundu.

Telekom tarafından hazırlanan yeni tarife sisteminin ilk faturalarını (ağustos) incelediklerini ve bazı sonuçlara vardıklarını anlatan Bol, şu bilgileri verdi:

-Tatil sebebiyle evinde bulunmayan ve 2 milyon 736 bin liralık konuşma yapan standart hat abonesinin fatura bedeli, standart hatta 14 milyon 447 bin 996 lira, hesaplı hatta 7 milyon 250 bin lira olmaktadır. Standart hat aboneleri tatil ve benzeri sebeplerle telefonlarını kullanmadıkları zamanlarda 2 kat fazla faturayla karşılaşacaklardır.

-22 milyon 968 bin liralık abonmanı aşan konuşması bulunan bir standart hat abonesine, yeni fatura 36 milyon 250 bin lira gelmektedir. Eski sisteme göre ise gelmesi gereken fatura 31 milyon 241 bin 157 liradır. Abone 5 milyon 008 bin 843 lira fazla ödeme yapmaktadır.

-55 milyon 705 bin 263 liralık görüşme yapan başka bir standart hat abonesine, 86 milyon liralık fatura gelmektedir. Eski tarifeye göre gelecek fatura 79 milyon 904 bin 727 liradır.

Üstün Bol, yeni faturalarda 4 milyon 500 bin liralık hattpuan indiriminin de bulunduğunu, buna rağmen gelen faturaların yine de eski faturalardan yüksek olduğu belirtirken, ``Yüzde 15`lik özel iletişim vergisi düşülse bile tüketicilerin yine de eski faturalarından 1 milyon liralık farklı ödeme yaptığı görülmektedir. Kaldı ki tarifeler hazırlanırken Telekom`un özel iletişim vergisini göz önüne almadığı kabul edilemez`` diye konuştu.

``Telekom`un yüzde 80 indirim reklamlarının yalan olduğu kendi faturalarıyla bir kez daha görülmekte ve itiraf edilmektedir`` diyen Bol, ``Görülen tablo karşısında Telekom`un Danıştay`da devam eden yargı sonucunu beklemeden, tüketicilerden özür dilemeli, tarifelerinde tüketici lehine düzenlemelere gitmesi gerekmektedir. Aksi takdirde sabit ücretlerin iptali ile yeni tarifeler yürürlükten kalkacak, Telekom kurumsal kimliği de saygınlığını yitirecektir`` dedi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber