Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 14 Mart 2008 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balkanlar'dan gelen yağışlı ve soğuk hava, hızla doğuya ilerliyor. Marmara'dan sonra bugün Karadeniz ile iç ve doğu kesimlerde de yağış kuvvetli. Ülke genelinde sıcaklık 5-6 derece düşerken, haftasonu ise yeniden yükselecek.

- İstanbul ve Bursa'da sabah hafifleyen yağmur, öğleden sonra etkisini kaybedecek, hava bugün serin. Ankara'da da gece kuvvetli yağan yağmur öğleden sonra hafifliyor. Soğuma Başkent'te yer yer karla karışık yağmura neden olabilir. İzmir'de hava açık ama biraz serinledi, hafta sonu ise açık ve sıcak geçecek. Bugün Adana'da gök gürültülü sağanak yağmur var. İstanbul 12, Ankara 7, İzmir 16, Bursa 12, Adana 17 dereceye iniyor.

Marmara Bölgesi'nde gece kuvvetli yağan yağmur, Trakya'da sabah saatlerinde etkisini kaybetmeye başladı. İstanbul- Sakarya-Bursa arasında da öğleden sonra kesilecek. Bugün bölgede hava oldukça serin. Ancak haftasonu sıcaklık yine hızla yükselecek, pazar günü 21 dereceyi görecek. Bugün Edirne 16, Çanakkale 13, Sakarya 10 derece.

İç Anadolu'da geceden beri kuvvetli yağış var. Bölgede sıcaklık 8 derecenin altına inerken, özellikle Sivas-Tokat-Kayseri çevresinde karla karışık yağmur da görülecek. Gece yağış zayıflıyor, yarın hava parçalı bulutlu olacak. İç Anadolu Pazar gününü ise ılık bir havada geçirecek. Bugün Konya 9, Eskişehir 8, Sivas 6 dereceye düşüyor.

Ege'de yağışlar bugün sona eriyor, kıyılarda hava açık ama bu bölgede de 3-4 derece soğuma oldu. Soğuma Kütahya -Afyon arasında daha fazla hissediliyor. Ege hafta sonunu ise yüksek sıcaklık ve bahar havasında geçirecek. Bugün Denizli 15, Kütahya 9, Muğla 15 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıcaklık bu iki gün 4-5 derece düşecek. Bugün Adana-Hatay, Kahramanmaraş ve Güneydoğu boyunca gökgürültülü sağanak yağmur var. Kuzey Kıbrıs, Mersin ve Hatay arasında da lodos kuvvetli esiyor, denizciler tedbirli olmalı. Yağışlar bu gece zayıflamaya başlayacak. Bugün Antalya 18, Diyarbakır 15 derece.

Doğu Anadolu'nun da tamamında sağanak yağış var. Akşama doğru havanın soğuması ile birlikte yağışlar Erzurum-Kars civarında önce karla karışık yağmur, yarın ise kara dönüşecek. Hafta sonu yağış birçok yerde kesilse de, bölgenin en doğusunda sürecek. Erzurum 3, Malatya 14, Van 7 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde Zonguldak-Bartın, Kastamonu, Samsun ve Trabzon'a kadar yağış oldukça şiddetli, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı. Yağmur ile birlikte Sinop-Ordu arasında rüzgar kuvvetli esiyor, bölgede havanın soğuması iç kesimlerde karla karışık yağmura neden olacak. Karadeniz kıyılarında cumartesi günü de hafif yağış var. Bugün Trabzon 14, Bolu 7, Samsun 13 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber