Öğretmen servisiyle yolcu minibüsü çarpıştı: 6 ölü 17 yaralı var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da meydana gelen trafik kazasında 6 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.

Alınan bilgilere göre; Çermik ilçesine bağlı Petekkaya köyü çıkışında yolcuların çoğunun öğretmenler olduğu 21 UA 587 plakalı minibüs ile 21 UA 593 plakalı yolcu minibüsüyle çarpıştı. Kazada, 2'si öğretmen olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti. Kazada 21 UA 587 plakalı minibüste bulunan Petekköyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Zeynep Güler ile öğrenci Serhat Karapolat, 21 UA 593 plakalı yolcu minibüsü şoförü Abdullah Karakış ile minibüste bulunan Haydar Özden ile ismi öğrenilemeyen 2 vatandaş hayatını kaybetti.

Çermik Kaymakamı Murat Erkan, köylere yolcu taşıyan 2 köy minibüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştığını söyledi.

Minibüslerin öğrenci servisi olmadığını anlatan Erkan, "Kazada 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan 5 tanesi Çermik'te 1 tanesi de Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde hayatını kaybetti. Kazada 17 vatandaşımız yaralanmıştır." dedi.

Erkan, yaralıların olay yerine gelen ambulanslarla Çermik ve Diyarbakır'daki hastanelere zamanında sevk edildiğini söyledi.

Kaymakam Erkan, kazada Petekkaya köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Gökhan Dönmez, Tevfik Işık, Haci Şeker, Ali Akdağ, Mehmet Nur Çağırtekin, Ercan Subaşı, Mustafa Oral, Rojhan Laçin, Besna Kaya, Özgür Doğantekin, Pınar Oğuz ve Eşref Dalkılıç isimli öğretmenler ile Derya Çiçek, Derya Boynukara, Ebru Karaca, Derya Akdağ ve Nigar Yıldırım isimli öğrenciler yaralandığını söyledi.

Yaralılar Ergani ve Diyarbakır'daki hastanelerde tedavi altına alınırken durumu ağır olan 2 kişi Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi yoğun bakım servisinde tedavi görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber