Memur-Sen'den AK Parti'nin kapatılmasına tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin dava açmasına ilk tepki Memur-Sen'den geldi.

Destek için AK Parti Genel Merkezi'ne gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, "AK Parti'yi desteklemeye geldik. Ve kapatmaya karşı çıkıyoruz." dedi.

AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin dava dilekçesini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Anayasa Mahkemesi'ne saat 16.30 civarında verdi.

Açıklamanın ardından AK Parti Genel Merkezi'nde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partinin önde gelen hukukçuları ile toplantıya girdi.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun katıldığı belirtildi.

Kapatma davasının duyulmasının ardından AK Parti Genel Merkezi'ne Meclis eski Başkanı ve Genel Başkan Danışmanı Bülent Arınç, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay geldi.

Bu arada destek için AK Parti Genel Merkezi'ne gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, bugün AK Parti'nin Meclis'e sunduğu Sosyal Güvenlik Yasası'nı protesto etmek için Emek Platformu ile yapılan eyleme katıldığını belirterek, "Bu demokrasinin içerisinde gayet normaldir. Bu itibarla bizler buna rağmen AK Parti'yi desteklemeye geldik. Ve kapatmaya karşı çıkıyoruz. Çünkü Türkiye'de artık parti kapatmak sona ersin. Demokrasi sonsuza kadar devam etsin. Biz de demokrasi içinde mücadele yaparız. Ve sonuna kadar devam ederiz." dedi.

Bu arada AK Parti'ye oy verdiğini ifade eden bir partili kapatma davasını protesto etti. "Ben AK Parti'ye oy verdim. Başbakanla görüşmek istiyorum" diye bağıran partili, güvenlik görevlileri tarafından partinin yakınlarından uzaklaştırıldı ve polis minibüsüne bindirilerek uzaklaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber