2 mercedesi açıklayamayan doktor tutuklandı

Haber Giriş : 05 Ekim 2004 01:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, SSK Konya Bölge Hastahânesi eski doktorlarından sanık Namık Erdal Külahlı ile müştekî kişiler ve SSK avukatı katıldı.

Duruşmada söz alan müştekî Mehmet Küçüktürkmen, rahatsızlanan eşini Mayıs 2002'de SSK Hastahânesi dahiliye polikliniğine götürdüğünü ifade etti. Safra kesesinde taş olduğu söylenince yardımcı olacağı düşüncesiyle eşini daha önceden tanıdığı Erdal Külâhlı'ya muayene ettirdiğini ifade eden Küçüktürkmen, şöyle konuştu:

"Külâhlı, 'safra kesesinde taş var, ameliyat olması gerekir' dedi. Biz de muayenehanesine gittik. Benden ameliyat için bıçak parası istedi. Şu anda ne kadar istediğini anımsayamıyorum ama pazarlık yaptık. Bu parayı iki taksit halinde muayenehanesinde çalışan kişiye verdim. Bu kişinin verdiği kâğıdı hastahâneye götürünce hastayı yatırdılar ama Külâhlı kendi muayenehanesinde tedavi etmedi."

Küçüktürkmen, doktorun hemşehrisi olduğunu belirterek, şikayetçi olmadığını söyledi.

Müşteki İsmail Ercan, tavsiye üzerine eşini Külahlı'ya götürdüğünü belirterek, "40 milyon lira muayene ücreti verdik. Muayenehanesinde görevli bir kişi, 100 milyon lira vermemiz gerektiğini, aksi takdirde doktorun ameliyatı yapmayacağını söyledi. Ben de parayı bulup getirdim ve eşim ameliyat oldu" dedi.

Külahlı ise savunmasında, hastalarını kendi muayenehanesine çağırıp "bıçak parası" adı altında herhangi bir ücret almadığını ve iddiaların doğru olmadığını ileri sürdü.

Hastalardan sadece muayene ücreti aldığını belirten Külahlı, iddianamede yer alan gelirine uygun olmayan mal edindiğini konusunun da doğru olmadığını öne sürdü.

İki ayrı işyerinde işyeri hekimi olarak görev yaptığını bildiren Külahlı, kendisi ve eşinin geliriyle 2001 ve 2002 yıllarında Mercedes otomobil sahibi olduğunu, kazancıyla ilgili bordroların işyerlerinde bulunduğunu kaydetti.

Mahkeme, SSK Hastanesi'ndeki bazı görevlilerle diğer tanıkların dinlenmesi için delillerin henüz toplanmamış olması ve delilleri karartma ihtimali bulunması nedeniyle sanık Namık Erdal Külâhlı'nın tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianâmede, Külahlı'nın kendisine başvuran 6 kişiyi muayene ettikten sonra "ölüm husûle gelebileceğini" söyleyip hasta yakınlarından çeşitli miktarlarda para alarak hastaları SSK Hastahânesi'nde ameliyat ettiği ileri sürülüyor.

Külahlı'nın memuriyet görevi ile serbest doktor olarak çalıştığı, vergi dairelerine verdiği beyannamelere göre para kazanamadığını ileri sürdüğü belirtilen iddianamede, 2001 yılında ayda 3601 Alman Markı, 2002 yılında ise ayda 5866 Alman Markı taksit ödeyerek birisi kendisi, diğeri eşi Sevilay Külahlı için olmak üzere 2 adet Mercedes marka otomobil aldığı ifade ediliyor. Kazancın kaynağını gösteremediği ve otomobilleri haksız kazançtan temin ettiği paralarla aldığı öne sürülen Külahlı'nın, irtikâp ve "3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu"na muhalefetten cezalandırılması isteniyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber