İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sahte 'yorum sepeti'! Vatandaşı aldatarak ticaret yapıyorlar

Bazı restoran, otel ya da e-Ticaret siteleri, sosyal medyadan takipçi satın aldıkları gibi yorumcu da almaya başladı. Otelin, restoranın yerini dahi bilmeyenler, yorum yaparak puan başına para kazanıyor. Sahte yorumu alan, aramada üst sıraya çıkıyor ve vatandaş suistimal ediliyor...

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 08 Aralık 2022 08:15, Son Güncelleme : 08 Aralık 2022 08:01
Sahte 'yorum sepeti'! Vatandaşı aldatarak ticaret yapıyorlar

Otel, restoran ve e-Ticaret işletmeleri için büyük önem taşıyan yorum ve puanlamalar, yeni oyun alanı oldu. Google aramalarında, gezi portallerinde ve yemek siparişi alınan internet sitelerinde işletmeyle ilgili yorum ve puanlamalar, markayı aramada yukarı sıralara taşırken, imaja da büyük katkı yapıyor.

Ancak yaptığımız araştırmalar, bu yorum ve puanlamaların da ticarete döküldüğünü gösterdi.

Tıpkı takipçi sayısıyla, aldıkları para paralel artan fenomenler gibi, bazı işletmeler de yorum ve puan satın alarak aramada üst sıralara çıkıp daha çok satış yapmayı amaçlayan bir işletme sahibinin belli ücretle yüksek puana ulaştığını tespit ettik. Daha derine indiğimizde, bunun bir sektöre dönüştüğünü, bu şekilde faaliyet gösteren 25 site olduğunu gördük. Bu işletmeler "Oturduğun yerden yorum yap, para kazan" davetiyle bu işe giriyorlar.

KAAN ZENGİNLİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber