Eğitim-Bir Sen: Kamuda başörtüsü serbest olmalı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Mart 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ?Kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsünün serbest olması gerektiğine inanıyoruz? dedi.

Gündoğdu, Eğitim-Bir Sen Zonguldak Şubesi ve AKP'li Zonguldak Belediyesi'nce ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma Yarışması'nın ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, TBMM'nin başörtüsü sorununun çözümünde attığı adımı yüzde 50 çözüm olarak gördüklerini söyledi. Gündoğdu, şöyle konuştu:

Anayasa istedi

?Kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsünün serbest olması gerektiğine inanıyoruz. Evrensel hukuk ilkelerini ülkemizde yaşatmazsanız, başörtüsüyle eğitim ve tıp fakültesinde okuttuğunuz kızlara yarın ?Kızım örtünle okuyabilirsin ama öğretmenlik ve doktorluk yapamazsın' sözünü hangi hukuk adına, nasıl söyleyeceksiniz? Birileri sorunu yüzde 50 çözmek için kalkan elleri ?kaosa kalkan el' ilan etti. Gelin 12 Eylülün ferman anayasası yerine milleti kucaklayan, milletin kucakladığı bir anayasa yapalım. Bunda bürokratik oligarşiye yer olmasın.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber