17 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 17 Mart 2008 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. (Saat:11.00)

-AKP MİLLETVEKİLLERİ TOPLANIYOR

-Başbakan Erdoğan, Salı günkü Meclis Grup toplantısının, Çanakkale programından dolayı yapılamayacak olması nedeniyle, AKP milletvekilleriyle TBMM'de bir araya geliyor.(Saat:13.00)

-DAVA SÜRECİ BAŞLIYOR

-Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AKP hakkında laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu iddiasıyla açtığı kapatma davasına ilişkin süreç başlıyor.

-Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, iddianameyi üyelere dağıttıktan sonra raportör görevlendirilecek ve ilk inceleme sonucunda başvuruda bir eksiklik bulunmazsa tensip tutanağı hazırlanacak.

-Raporun Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç bir toplantı günü belirleyecek, üyeler belirlenen günde biraya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacaklar.

-ESTONYA BAŞBAKANI ANSİP ANKARA'DA

-Estonya Başbakanı Andrus Ansip, Başbakan Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak Ankara'da.

-Ansip, Başbakanlık'ta törenle karşılanıyor. İki Başbakan bir süre baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunuyor ve ardından ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat:16.00/17.00)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ansip'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:18.15)

-Başbakan Erdoğan, Estonya Başbakanı Ansip onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği veriyor. (Saat:19.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme kurumu Genel Müdürü İsmail Barış ve Abant Platformu Yönetim kurulu Başkanı Mete Tunçay'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:14.00/14.45)

-Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal anısına çekilen belgeselin tanıtımına katılıyor. (Saat:19.30)

-BAKAN EKER AZERBAYCANLI BAKAN ABBASOV'LA GÖRÜŞÜYOR

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Azerbaycan Tarım Bakanı İsmet Abbasov ile Bakanlık'ta bir araya geliyor. (Saat:10.00)

-TÜKETİCİ GÜVENİ BELLİ OLUYOR

-TÜİK, Tüketici Güven Endeksi'nin Şubat ayı sonuçlarını açıklıyor. (Saat:10.00)

-ARALIK İŞGÜCÜ İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, 2007 yılı ortalamasına göre iş gücü istatistiklerinin ardından Aralık ayına ait istatistikleri de açıklıyor. (Saat:10.00)

-CHP'DE KURULTAY ÇALIŞMALARI, MUHALEFETTE ADAY ENFLASYONU

-Büyük kurultayını nisan ayında yapmayı hedefleyen CHP'de, muhalifler, kurultaya dönük kulis çalışmalarını hızlandırdı. En ciddi genel başkan adaylarından Samsun Milletvekili Haluk Koç'un ardından, fizik profesörü Tolga Yarman'ın da aday olacağını duyurması diğer muhalifleri harekete geçirdi. Eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay ile Parti Meclisi Üyesi Ayhan Yalçınkaya'nın da önümüzdeki günlerde genel başkan adaylığını açıklaması gündemde.

-BAKAN FARUK ÇELİK: ?TERSANE KAZALARI HİSSEDİLİR ORANDA ARTTI?

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tersanelerde hissedilir bir oranda iş kazalarının arttığının gözlemlendiğini belirtti. Çelik, ?Bu sonuç, tersanelerdeki iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin sadece teftiş hizmetleri ile sağlanamayacağını ortaya koymaktadır? dedi.

-UİB, TEKSTİL TEKNOLOJİLERİNİ ELE ALACAK

-Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) tarafından gerçekleştirilen Tekstil Teknolojileri Konferansı sonuçları Uludağ Tekstil İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve UİB Genel Sekreteri İbrahim Okur'un katılımıyla değerlendirilecek. (Saat:09.00)

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber