Anayasa Mahkemesi 10 gün içinde karar verecek

Haber Giriş : 17 Mart 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anayasa Mahkemesi 10 gün içinde karar verecek

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Yargıtay Başsavcısı'nın AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin iddianamesinde raportör görevlendirileceğini belirterek, "Bu süre 10 günü geçmeyecek.

Rapor hazırlanır gündeme alınır. Bu süre haftalar sürmez günler sürer" dedi.

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Başsavcısı'nın AK Parti'nin kapatılması hakkındaki iddianameyi görüşmek üzere toplandı. Toplantının ardından Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt, açıklama yaptı.

Gündemdeki konulara ilişkin basının merakını anlayışla karşıladıklarını belirten Paksüt, Anayasa Mahkemesi'nden her an her saat yeni haberler beklentisinin yanlış olduğunu söyledi. Paksüt, iddianamenin Cuma akşamı kendilerine ulaştığını ve sürecin henüz işlemeye başladığını hatırlatarak, gelişmelerle ilgili basının davet edileceğini ve gerekli açıklamalarının yapılacağını ifade etti.

Anayasa Mahkemesi'nden sansasyonel beklentiler içinde olunmamasını isteyen Paksüt, "Raportör görevlendirdik. En kısa sürede rapor hazırlanacak. Bu süre 10 günü geçmeyecek. Rapor hazırlanır, gündeme alınır. Bu süre haftalar sürmez günler sürer" diye konuştu.

AK Parti kapatılması başvurusunun reddedilebileceği yönündeki tartışmayı değerlendiren Paksüt, bunun teknik ve hukuk bir tartışma olduğunu söyledi.

İddianamenin Anayasa üyelerinin bilgisi olmadan sızdırıldığı haberlerinin sorulması üzerine ise Paksüt, "Biz bunu tahkik etme durumunda değiliz" dedi. Paksüt, ayrıca dava ile ilgili basında çıkan haberlerin Anayasa Mahkemesi için resmiyet taşımadığını vurguladı.

Başörtüsü düzenlemesine ilişkin soruyu da cevaplandıran Paksüt, "Esas raporu henüz hazırlanmadı. Bu birkaç gün alabilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber