Büyükanıt: Operasyonun her safhasını büyük bir heyecanla yaşadık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2008 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Irak'ın kuzeyine yönelik sınırötesi kara harekatının her safhasını aynı heyecanla yaşadığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Star Ana Haber'i sunmaya başlayan Uğur Dündar'a konuştu.

Uğur Dündar'ın Irak'ın kuzeyine yönelik sınırötesi kara harekatı konusundaki sorularını cevaplandıran Orgeneral Büyükanıt, ''operasyonun hangi aşaması sizi daha çok heyecanlandırdı'' sorusuna, ''Başladığı andan sonuçlandığı ana kadar aynı heyecanı duyarsınız. Bu operasyonu çok güç arazi koşullarında, mevsim koşullarında yapıldı...araçları sokamadığımız için komutanlar dahil herkes yaya olarak mücadele etti...Başından sonuna kadar büyük bir heyecan yaşadım. Bir askeri operasyonun şu safhası bu safhasında değil her safhasında aynı heyecanı yaşarsınız, bizde tüm personelimizle bunu yaşadık'' dedi.

''Operasyon coğrafi koşullar hesaplanarak yapıldı mı'' sorusuna Büyükanıt, ''Askeri operasyonlarda her şey dikkate alınır. Ayda, güneşte bulutta...Bunların hepsi dikkate alınarak operasyon yapılır. Bundan sonraki operasyonlarda buna göre yapılır. Çünkü can kayıpları yaşanabiliyor. Kayıp veriyorsunuz. Herşeyi dikkate almak zorundasınız. Bizde bunu yaptık'' şeklinde cevap verdi.

''Operasyon sırasında bir taraftan şehit haberleri geldi, diğer taraftan milletimiz davullu zurnalı asker uğurlaması yaptı, hem üzüntüyü hem sevinci bir arada yaşadık, bunlar sizi nasıl bir duyguya itti, bu konuda sizi etkileyen bir hadise var mı'' sorusuna Büyükanıt, ''Kesinlikle var. Ben konuşmalarımda sık sık vurgularım biz büyük bir milletiz. Milletimize bağlılığımız her geçen gün giderek arttı. Haymana ilçemizin bir köyünde bir şehitimiz vardı. Ailenin iki kızı bir de şehit olan oğlu vardı. Anadolu'da tek evlat önemli, defin işlemi yapıldı. Şehitim üzerine konulan bayrağı babaya hediye ettik, bayrağı havaya kaldırdı ''ne mutlu bana şehit babasıyım'' dedi. Bunu dünyada hangi milletin evladı söyleyebilir. İkincisi Annesini taziyeye gittik. Elini öptüm yaşı benden küçük tahminin. Annesinin elini öpmem basında yer aldı. Basın daha sonra köye gidip şehit annesiyle konuşmuş. Dün şehit cenazesinde Genelkurmay Başkanı sizin elinizi öptüm diyen basın mensuplarına ''benim elimi öperken ben kendimde değildim, kendimde olsaydım ben onun elini öperdim.'' demiş. Onlar çok temiz Anadolu insanı. Buna benzer çok şey yaşadım buda tabi bizim milletimize hayranlık olarak mütalaa edilebilir'' dedi.

Operasyon sonrası yaşanan polemiklerin hatırlatılması üzerine Büyükanıt, ''Ben siyasilerle polemiğe girmek istemem dedim maalesef bazı söylemler gelişti. Bundan sonrası bizide üzdü. Bu tür şeyler ülkemize yarar getirmez. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Prensip olarak siyasilerle polemiğe girmek istemem'' şeklinde konuştu.

''Türk askerinin terörle mücadele için Afganistan'a gitmesini ABD ve NATO istiyor, bu yönde haberler var'' şeklindeki bir soruya ise Büyükanıt şöyle cevap verdi: ''ANKARA (CİHAN) - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Afganistan'a terörle mücadele kapsamında muharip Türk askeri gidecek mi sorusuna, ''Türk askerinin böyle bir yetkisi yok. Orada barış gücü olarak bulunuyor. Kaldı ki burada (Türkiye'de) terörle mücadele eden bir ülkenin askerinin başka yerde bunu yapmaya çalışması ne kadar doğru olur'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber