Yargıtay Başsavcısı'nın köyünde kapatma davası şaşkınlığı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Mart 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, AKP hakkında kapatma istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açması, memleketi Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Kara Köyü sakinleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Kara Köyü sakinleri, Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın ailesinin Nakşibendi Şeyhi olan Kürt Hacı Ali Efendi'nin soyundan geldiğini ve herkes tarafından saygı duyulduğunu söyledi.

Köy camiinin yapımında ailece büyük destek verdiklerini belirten köylüler, Yalçınkaya'nın yıllar önce hayatını kaybeden annesinin başörtülü olduğu, babası ise hayırsever kimliği ile tanındığını belirtti. Köylüler, Yalçınkaya'nın AKP'nin kapatılması için açtığı davayı duyunca şaşırdıklarını ve üzüldüklerini ifade etti.

Köyün ihtiyar heyeti üyelerinden 55 yaşındaki Mehmet Reşit Küçük, AKP hakkında hemşerisi olan Başsavcı Yalçınkaya'nın açtığı davayı onaylamadığını belirterek, ?Yalçınkaya ailesi bu bölgede oldukça saygındır. Yalçınkaya ailesinin isminin parti kapatma davasında geçmesi bizleri çok üzdü. Savcının annesi başörtülüydü. Köyde yapılan camiye en büyük katkıyı bu aile sağladı. Halen köyde tarlaları var. Babası Behzat Yalçınkaya çok sevilen inançlı biriydi. Parti kapatma olayı onun fikri, ama bizi çok üzdü? dedi.

Köyde çiftçilik yapan 34 yaşındaki Ömer Gümüş ise, ?Yalçınkaya ailesi bizim sevdiğimiz saydığımız bir ailedir. Kardeşi Bakır Yalçınkaya'nın mezarı da köyümüzdedir. Köy halkı olarak AKP'nin kapatma davasını hemşerimiz olan savcının açması bizi çok üzdü. Çünkü AKP, Türkiye için faydalı işler yaptı ve kapatılmasını doğru bulmuyoruz? diye konuştu.

Yalçınkaya'nın kardeşi Bakır Yalçınkaya'nın köy mezarlığındaki mezarının yeşil taşları ise dikkat çekti. Köy sakinleri, Bakır Yalçınkaya'nın mezarını uzun süredir kimsenin ziyaret etmediğini de söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber