Unakıtan: Eskiden olsa faizler yüzde 5000'e çıkardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2008 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, son dönemde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, "Türkiye'de bu olanlar eskiden olsaydı, faizler yüzde 5000'e çıkardı" dedi.

Unakıtan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunu (TESK) ziyaret ederek, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve yöneticilerle bir süre görüştü.

Türkiye'nin ekonomiye odaklanması gerektiğinin de altını çizen Unakıtan, şöyle devam etti:

"Ekonominin Türkiye'nin birinci gündem maddesi olması lazım. Aksi halde enerjimizi birbirimizle harcarız gider. Şimdiye kadar konuştuk, kavga ettik. Demokrasi engellendi."

Maliye Bakanı Unakıtan, konuşmasında, esnaf sanatkarın durumunu yakından takip ettiklerini de ifade etti.

Burada ayrı düzenlemelerin peşinde olduklarını kaydeden Unakıtan, şunları söyledi:

"Onunla ilgili çalışma da yapıyoruz. Alın teri ile çalışırken, sıkıntı duyan küçük esnafımız var. Onlara da bir müjdemiz olacak. Bazı kararlarımız var. Ama ham halde onları açıklamayalım. Esnaf sanatkar içinde geçimini zor sağlayan, evine ekmeğini zor götürenlerin üzerindeki vergi yükünü düşüreceğiz. Maliye Bakanlığı olarak bu konuda çalışmamız var.

Ancak esnaf sanatkar adı altında geliri iyi olanları da yavaşça üste çıkaracağız. Taşıtlarla falan ilgili, onlara otomatik aletler getireceğiz. Küçük taşıt araçları var. Parka çekiliyor. Onlarla ilgili de bir Yasa var, tecil imkanı getiriyoruz.

Bu arada taksiciler (ÖTV'yi kaldırın, yeni taksi alalım) diyor. Ama plaka parası muazzam. O zaman plakayı vergilendirelim. Burada adaleti sağlamamız lazım. Yeni Gelir Vergisi Kanunu çalışmamız var. Orada da esnafla ilgili yenilikler düşünüyoruz."

Dışarıdaki dalgalanmaların, içeriyi etkilediğine işaret eden Unakıtan, "Ama piyasalar, 1-2 günde normal haline geliyor. Çünkü bizim güçlü bir bütçemiz var. Eskiden en ufak bir rüzgar, bu ülkeyi, ekonomiyi allak bullak ediyordu. Türkiye'de bu olanlar eskiden olsaydı, faizler yüzde 5000'e çıkardı. Türkiye, bunları yaşadı" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber