Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü kutlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2008 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü törenlerine Cumhurbaşkanı ve Başbakan Erdoğan da katılıyor. Başbakan Erdoğan, ?Bugün asıl ayakta kalma mücadelesi cephelerde değil, ekonomide, sanayide, üretimde, rekabette, bilimde, teknolojide veriliyor? dedi.

- Zaferin 93. yıldönümü törenleri sabah Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından 18 Mart Stadyumu'ndaki kutlamalarda Başbakan Erdoğan kürsüye geldi. Erdoğan, Çanakkale'nin bir sembol şehir, hürriyet ve istiklal meşalesi olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, kökleri asırlar öncesine uzanan bir çok medeniyetler kurmuş, birçok zaferler kazanmış, bununla beraber tarih yolculuğu boyunca büyük zorluklar, büyük badireler atlatarak bugünlere gelmiş bir milletin ahvali olduklarını kaydetti.

?Şanlı tarihimizden dersler çıkarmaya milletimizin yaşadığı medeniyet tecrübelerinden ibretler almaya bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var? diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

?Çünkü çok büyük sıkıntıların ardından aydınlığa çıkarak yeni bir altın sayfa yazmak istiyoruz tarihe... Bu fırsatı yakalamış durumdayız. Türkiye, tarihine ve büyüklüğüne yakışır bir başarılarla dünyanın zirvesinde yer almaya bugün her zaman olduğundan daha yakın bir konumdadır. Bu fırsatı kaçırmamakta, bu milleti fazlasıyla hak ettiği aydınlık yarınlara ulaştırmakta kararlıyız.

Önümüze çıkacak her zorluğu aşmak, bu topraklar için canlarını veren aziz şehitlerimizden aldığımız emaneti dünyanın zirvelerine taşımak için kararlı ve azimliyiz. Hepimize düşen görev ülkemizi bir daha asla karanlıkların kucağına ve felaketlerin eşiğine düşürmeyecek sağlam temeller üzerinde yükseltmek, tesis ettiğimiz güven ve istikrar ortamını korumak olmalıdır.?

CANLA BAŞLA MÜCADELE EDİYORUZ

Bugün dünyanın birçok yerinden savaşların, çatışmaların bulunduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, ?Ancak bugün asıl ayakta kalma mücadelesi cephelerde değil, ekonomide, sanayide, üretimde, rekabette, bilimde, teknolojide veriliyor. Bu gerçeği iyi bilmek, milletimizin geleceğe yolculuğunu bu gerçeğin ışığında şekillendirmek mecburiyetindeyiz? dedi.

Türkiye'nin, doğru istikamette, kuruluş ideallerine uygun olarak yol aldığını belirten Başbakan Erdoğan, ?Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefine ulaşmak için canla başla mücadele ediyoruz? diye konuştu.

GÜL: TÜRK MİLLETİ TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gül, mesajında, Türk milletinin, tarih boyunca hür ve müstakil yaşamayı bir hayat felsefesi olarak benimsediğini, bu nedenle hiçbir gücün Türk milletini esaret altına alamadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

?Çanakkale Zaferi, tarihe sığmayan, hepimize büyük gurur veren bir destandır. Türk milleti Çanakkale'de kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirmiştir.

Milletimizin inancından, ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan Çanakkale Zaferi, yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de

yazılmıştır.

18 Mart 1915 tarihinde inanılmaz bir başarının elde edildiği Çanakkale Deniz Zaferi, Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. Türk milleti böylelikle, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir.

Çanakkale'de binlerce şehit verilerek yapılan mücadele, Türk milletinin mukaddes vatanına, şehitlerinin ve gazilerinin emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağının göstergesidir.

Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin sahipliğinde sonsuza kadar yükselecek, Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşacaktır.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Bütün vatandaşlarıma sevgilerimi, saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunuyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber