19 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 19 Mart 2008 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAŞBAKAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan, restorasyon projesi olan Akaretler Sıraevleri'n açılışına katılıyor. (Saat:12.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Burdur Valisi Rasih Özbek, Türk Kültürüne Hizmet Vakfı İdare Heyeti Başkanı Metin Eriş ve Denizli Valisi Hasan Canpolat'ı Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:12.00/14.00/14.45/15.30)

-SOSYAL GÜVENLİKTE YENİ SÜREÇ

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı değerlendirmek üzere, işçi ve işveren kesimlerinin temsilcileriyle bir araya geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki toplantıya, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve TİSK Yönetim Kurlu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik katılıyor. (Saat:15.00)

-PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANIYOR

-Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizleri gözden geçirmek üzere yılın üçüncü toplantısını yapıyor. Toplantı iki aşamalı olarak yapılacak. (Saat:13.00/17.00)

-AFGANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI SPANTA ANKARA'DA

-Afganistan Dışişleri Bakanı Dr. Rengin Dadfar Spanta resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'da.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Dışişleri Bakanı Spanta'yı Çankaya Köşkü'nde kabul ediliyor. (Saat:17.00)

-Spanta ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Afganistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerle bölgesel konuları görüşüyor ve iki bakan ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat:14.30/16.00)

-Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Rengin Spanta onuruna akşam yemeği veriyor.

-MİLLİ PRODÜKTİVİTE MERKEZİ 47.OLAĞAN GENEL KURULU

-MPM Genel Kurulu'na Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar katılıyor. (Saat:10.00)

-TARIM DIŞI KULLANILAN ARAZİLER GENEL KURUL'DA

-Meclis Genel Kurulu'nda tarım dışı kullanılan arazilerin satışını öngören kanun teklifi görüşülüyor. (Saat:14.00)

-DOKUNULMAZLIKLAR KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLÜYOR

-Anayasa Adalet Karma Komisyonu'nda dokunulmazlıklarla ilgili hazırlık komisyonlarının raporları ele alınıyor. (Saat:10.00)

-DİLEKÇE KOMİSYONU'NUN GÜNDEMİ KAMULAŞTIRMA SORUNLARI

-Dilekçe Komisyonu'nda kamulaştırmadan kaynaklanan sorunları araştırmak üzere kurulan alt komisyon çalışmaları hakkında bilgi veriyor. (Saat:10.30)

-PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU TOPLANIYOR

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Tütün, Tütün mamulleri, Tuz ve Alkol işletmeleri genel müdürlüğünün yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun tasarı görüşülüyor. (Saat:14.30)

-ÇANAKKALE SAVAŞLARI SLAYTLA ANLATILIYOR

-Meclis'te, TBMM Genel Sekreterliği ile Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından, ?Çanakkale Savaşları? konulu slayt gösterisi yapılıyor. (Saat:11.00/12.00)

-YÖK, KADROLARI MASAYA YATIRIYOR

-YÖK Genel Kurulu yarın, kadro atamalarının durdurulması konusunu masaya yatıracak. Son Genel Kurul'da seçilen Yürütme Kurulu'ndan istifa edeceğini açıklayan Prof. Dr. Fikret Şenses'in ve Prof. Dr. Mustafa İlhan'ın istifasının da Genel Kurul'da gündeme gelmesi bekleniyor.

-EĞİTİM-SEN'DEN YÖK'E ÜÇÜNCÜ DAVA

-YÖK'ün kadro izinlerini durdurmasını düzenleyen iki genelgesinin yürütmesinin iptali amacıyla dava açan Eğitim-Sen, kadro izinlerinin durdurulmasının vakıf üniversitelerini de kapsaması ile ilgili olarak gönderilen 3'üncü genelgenin de iptali amacıyla Danıştay'a başvurdu.

-"DEPREM DEDE" IŞIKARA'DAN AF BEKLEYEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

-Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara çeşitli nedenlerden dolayı okullarından ilişiği kesilmiş gençlere bir hak daha verilerek eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmelerinin sağlanması gerektiğini söyledi.

-MORTGAGE KREDİSİNDE MALİYETİ DÜŞÜRECEK DÜZENLEME: SİGORTA ZORUNLU OLMAKTAN ÇIKACAK, ERKEN ÖDEME CEZASI AZALACAK

-Sanayi Bakanlığı, mortgage kredilerinde tüketicinin üzerindeki yükü azaltacak yeni bir düzenleme hazırladı. Buna göre, konut kredisi verilmesi, hayat sigortası ve konut gibi sigortaların yaptırılması şartına bağlanamayacak. Böylece kredi masrafı azalacak. Düzenleme ile ayrıca erken ödeme ücretinin üst sınırı düşürülüyor. Sabit faizli mortgage kredisinin geri ödemesini vadesinden önce ödemek isteyen müşterilere yüzde 2 değil, binde 5 oranında azami erken ödeme ücreti uygulanabilecek.

-?AB, TÜRKİYE'YE KARŞI ?BEYAZ AKIM' KARTINI KULLANIYOR? İDDİASI

-Dünya gaz sektörüne ilişkin haber ve analizleri ile tanınan Platts, Türkiye'nin, doğalgaz kaynaklarının taşınması konusundaki tutumunun gaz taşıyıcıları arasında rahatsızlık yarattığını, bunun sonucunda da Türkiye'nin bazı boru hattı projelerinden dışlandığını öne sürdü.

-Platts, ?Beyaz Akım? projesinin Türkiye'yi, topraklarının üzerinden gaz taşıyanlardan alım yapma ısrarından vazgeçirmek için bir ?pazarlık taktiği? olarak kullanıldığını da yazdı.

-DÜNYA BANKASI: TÜRKİYE GENEL OLARAK İLERİ GİDİYOR VE SONUÇLARINI GÖRÜYOR

-Dünya Bankası'nın internet sitesinde yer alan ?Türkiye'de Kalkınmanın Sonuçları? başlıklı çalışmada ekonomi, sağlık, doğal alanların korunması alanlarındaki çalışmalar değerlendirildi ve ?Ülke genel olarak ileri gitmekte ve sonuçlarını da görmektedir? denildi.

-DB çalışmasında, ?Türkiye'nin zengin biyolojik çeşitliliğine rağmen ülkede çok az sayıda bakir alan kalmıştır. Temel sorun tüm ilgili yerel toplulukların kendi yönetimlerindeki arta kalan doğal alanların korunmasıdır? ifadesi yer aldı.

-EN ÇOK STRES ÖĞRETMEN VE POLİSTE

-Psikolog Ayşegül Aydın, öğretmenlik, polislik, cerrahlık ve gazetecilik gibi günlük yaşam krizlerinin ve mücadelenin çok fazla yaşandığı, yoğun rekabet ve zaman baskısı altında çalışılan mesleklerde çalışanların streste yoğun risk altında bulunduğunu söyledi.

-Psikolog Aydın, strese en dayanıklı olanların ise dünyaya ve insanlara hoşgörüyle yaklaşan, esnek kişilik yapısına sahip insanlar olduğunu ifade etti.

-STRESE DAYANABİLMEK İÇİN HOŞGÖRÜ VE ESNEK YAPIDA OLMAK LAZIM

-Acıbadem Tıp Merkezi'nden Psikolog Ayşegül Aydın, strese en dayanıklı olanların dünyaya ve insanlara hoşgörüyle yaklaşan, esnek kişilik yapısına sahip insanlar olduğunu kaydetti.

-Psikolog Aydın, günlük yaşam krizlerinin ve mücadelenin çok fazla yaşandığı ve başa çıkmanın zorlaştığı meslekler; öğretmenlik, polislik ; fiziki koşulları zorlayıcı, tozlu, gürültülü, aşırı sıcak ya da soğukta çalışılan işler, vardiyalı ya da gece işleri; yoğun rekabet ve zaman baskısı altında çalışan cerrahlar ve gazetecilerin en çok stres yaşayan meslekler arasında saydı.

-FAZIL SAY'IN ?NAZIM HİKMET ORATORYOSU? RUSYA'DA

-Piyanist Fazıl Say'ın ?Nazım Hikmet Oratoryosu?, 200'e yakın sanatçının katılımıyla, 8 Nisan'da Rusya'da sahnelenecek. Piyanist Fazıl Say'ın ?Nazım Hikmet Oratoryosu?, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye ve Rusya arasındaki ikili kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Rusya'da düzenlenecek "Türk Kültür Yılı" etkinliğinin ilk programı olma özelliğini taşıyor.

-TURKCELL, ?BURS PROGRAMINI? ANLATACAK

-Turkcell'in, üniversite öğrencilerine verdiği ?gnçtrkcll Yüksek Lisans Burs Programı?nın ayrıntıları Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katılımıyla aktarılacak. (Saat:10.30)

-NEW LİFE YAŞAM SİGORTA, SWİSS LİFE NETWORK'E ÜYE OLACAK

-New Life Yaşam Sigorta, network şirketi Swiss Life Network'le yapacağı üyelik anlaşmasının imza töreni Swiss Life Network Başkanı Margrit Schmid ve New Life Yaşam Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Daniel Haas'ın katılımı ile gerçekleşecek. (Saat:11.00)

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber