Çukurova Üniversitesi'ne 'seçim' engeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2008 11:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÇÜ'de, haziranda yapılacağı belirtilen ve şu ana kadar 5 öğretim üyesinin aday olduğunu açıkladığı rektörlük seçimi öncesi ''e-posta''ya filtre uygulaması yapıldığı belirtildi.

Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ), haziranda yapılacağı belirtilen ve şu ana kadar 5 öğretim üyesinin aday olduğunu açıkladığı rektörlük seçimi için propaganda çalışmaları dolayısıyla ''e-posta''ya filtre uygulaması yapıldığı belirtildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, rektör adaylarının, üniversitede görevli meslektaşlarına gönderdikleri e-postaların ulaşmadığının tespit edilmesi üzerine yapılan araştırmada, bu iletilere, Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünce filtre uygulandığı anlaşıldı.

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Yeğingil, ''rektör adayları için elektronik ortamda duyuru yapma tarih ve süresi, rektörlük seçim takvimi ve yöntemi belirlendikten sora kararlaştırılacaktır'' şeklinde açıklamada bulundu.

Duruma tepki gösteren rektör adayları ise bunun iletişim özgürlüğüne müdahale olduğunu, filtre uygulamasının kaldırılması gerektiğini bildirdi.

Halen rektörlük görevini sürdüren Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Akınoğlu, 2000-2004 yılları arasında rektörlük yapan aynı bölümün öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Kekeç, Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Zorludemir, Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Serindağ, rektörlüğe aday olduklarını açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber