Danıştay'dan Petkim'in satışına vize

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2008 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 13. Dairesi, Petkim Petro Kimya Holding A.Ş'nin (Petkim) yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok olarak satılmak suretiyle ihaleye çıkarılmasına ilişkin, "ihale oluru" kararı ile ihale koşullarını belirleyen ihale şartnamesinin iptal istemini oy birliğiyle reddetti.

Petrol-İş Sendakası, Petkim'in yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok olarak satılmak suretiyle ihaleye çıkarılmasına ilişkin Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın "ihale oluru" kararı ile bu karar ekinde yer alan ve ihale koşullarını belirleyen ihale şartnamesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Davayı esastan sonuçlandıran Danıştay 13. Dairesi, söz konusu "ihale oluru" kararı ile ihale şartnamesinin iptal istemini oy birliğiyle reddetti.

Kararda, şöyle denildi:

"Şartnamede, özelleştirme sonrasında rekabetin korunması ve tekelleşmenin önlenmesi amacına yönelik düzenlemeler yapılmadığı iddiası dayanaksız kalmaktadır. Bu itibarla Petkim'in yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok olarak satılmak suretiyle ihaleye çıkarılmasına ilişkin davalı idare 'ihale oluru' kararı ile bu karar ekinde yer alan ve ihale koşullarını belirleyen ihale şartnamesinde hukuka aykırı bir yön bulunmamaktadır."

Petrol-İş Sendikası, kararı temyiz ederse dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na gidecek.

Danıştay 13. Dairesi, daha önce de Petkim'in yüzde 51'lik kamu hissesinin özelleştirilmesine, satışın blok satış yoluyla gerçekleştirilmesine ilişkin 8 Şubat 2007 tarihli Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının iptal istemini oy birliğiyle reddetmişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber