Öğretmensiz kalan öğrenciler eylemde öğretmen sözü aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2008 19:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Taşbaşı Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenlerinin yaklaşık bir ay önce tayininin çıkması üzerine öğretmensiz kaldı. 25 Şubat'tan bu yana eğitimlerine devam edemeyen öğrenciler, çareyi Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 'Öğretmen İstiyoruz' eylemi yapmakta buldu.

Taşbaşı Köyü İlköğretim Okulu'nda görevini sürdüren tek öğretmenin de tayini çıkması üzerine öğretmensiz kalan öğrenciler, mağduriyetlerini duyurabilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde velileri ve muhtarlarıyla birlikte eylem yaptı.

Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, öğretmensiz kalan köyün öğrencilerini taşımalı olarak Hisarlı Kasabası'na gönderme kararı alması ise köylüleri memnun etmedi. Köylülerin, çocuklarının çok küçük yaşlarda olduğu gerekçesiyle taşımalı olarak eğitim görmelerine razı olmadıklarını anlatan Taşbaşı Köyü Muhtarı Hasan Ali Taşbaş, köyünün okulunda 24 öğrenci olduğu için öğretmen haklarının da bulunduğunu ve okullarına öğretmen talep ettiklerini söyledi.

Ancak tayini çıkan öğretmenin gitmesinin ardından bir aya yakın süredir köyün çocuklarının okumaktan mahrum kaldığını aktaran Muhtar Taşbaş, öğrenci ve velileriyle Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 'Öğretmen istiyoruz' eylemi yapmaya karar verdiklerini dile getirdi. Velileri ve köy muhtarlarıyla birlikte yaklaşık 15 öğrenci ile velileri öğretmensiz kaldıklarını ve taşımalı eğitim istemediklerini anlatan pankartlarını açtı.

Durumu gören İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, öğrencilerin yanlarına geldi ve dertlerini dinledi. Öğretmensiz kaldıkları hakkında kendisine resmi kanallardan bilgi ulaşmadığını söyleyen Halil Şahin, dönem arasında oldukları için öğrencilerin kendi köylerinden başka bir yere götürülmesinin doğru olmayacağını dile getirdi. Taşbaşı Köyü öğrencilerine ve muhtarına Pazartesi gününe köylerine öğretmen gönderme sözü veren Şahin, çocukların eğitimlerinin devam etmesi için gerekenin yapılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber