Rüşvetle suçlanan başkomiser ceza rekortmeni çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2008 15:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa'nın Karacabey ilçesinde düzenlenen 'Yaprak Dökümü 16' adlı rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Karacabey Bölge Trafik İstasyonu Amiri Başkomiser Dursun A.'nın ağır tonajlı kamyonlara ceza yazma konusunda Türkiye ikincisi olduğu öğrenildi. Toplam 20'si polis 4'ü asker 52 kişinin gözaltına alındığı operasyonda başkomiser Dursun A.'nın rüşvet vermeyen kamyonculara ceza yazdığı iddia ediliyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlen operasyonda gözaltına alınan zanlı polis ve trafikçi jandarmaların Bursa-İzmir karayolunda yüksek tonajlı kamyonların geçişine izin vermekle suçlanıyor. Gözaltına alınan kamyoncular ve nakliye şirket sahipleri de görevli memurlara rüşvet vermek, polis ve askerlerin çeşitli faturalarını ödemekle suçlanıyor.


20 polis ve 4 asker ?rüşvet'ten gözaltında


Gizli kamerayla takip edilen zanlı trafikçilerin yüksek tonajlı araçlara 2918 Sayılı Karayolları ve Trafik Kanunu'nun ilgili maddesine göre yükleyene 2 bin 650, yükletene ise bin 600 YTL ceza kesme yerine kamyonculardan rüşvet aldıkları ortaya çıktı. ıÜüBaşkomiser Dursun A. ile birlikte 19 polis memuruyla birlikte rüşvet verdikleri öne sürülen yük, kum ve çakıl taşımacılığı yapan nakliyatçı firmaların sahipleri, aracılar ve sürücüler, H.P., O.P., İ.Y., E.D., V.B., N.A., H.A., A.D., Z.V., M.Ö., A.A., R.Ç., S.E., B.D., E.K., C.B., B.K., M.K., B.E., M.K., N.K., N.G., K.T., T.E., N.D., G.K. ile ismi öğrenilemeyen iki kişi gözaltına alındı. Ayrıca operasyon kapsamında trafik ekiplerinde görevli oldukları öğrenilen astsubay H.K., Uzman çavuşlar S.A., D.U. ve H.Ş. gözaltına alındı.

Trafik polisleri ve askerlerden oluşan 24 kişi, sabah saatlerinde 'Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, rüşvet almak, rüşvet vermek, aracılık etmek, sahte evrak tanzim etmek' suçundan Karacabey Adliyesi'ne sevk edildi. Hafriyat ve nakliye firma sahipleri ve kamyon şoförlerinin de aralarında bulunduğu 28 zanlının emniyetteki sorgulaması sürüyor. 28 kişinin yarın adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Operasyonun mali boyutuyla ilgili rakam teleffuz edilmezken rüşvet çarkının milyonlarca YTL'yi geçtiği öğrenildi. Trafikçilerin aldıkları rüşvetleri başka kişilerin isimlerine banka hesaplarına yatırdıkları iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber