Öğrencilerden minübüsçülere çıplak ayaklı protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2008 16:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, bir süre önce Trabzon'da dolmuş ücretlerine yapılan zammı protesto amacıyla çıplak ayaklı yürüyüş düzenledi.

KTÜ Kanuni Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantini önünde toplanan öğrenciler, ayakkabılarını çıkartarak, taşıdıkları dövizlerle sloganlar eşliğinde dolmuş durağına kadar yürüdüler.

Durakta öğrenciler adına basın açıklaması yapan Sevinç Açıcı, öğrencilerin yaşam şartlarının her geçen gün ağırlaştığını belirterek, ''Bir süre önce dolmuş ücretlerine yapılan zamma karşı yürüttüğümüz mücadele büyüyerek devam ediyor'' dedi.

Zamlara karşı başlattıkları imza kampanyasına 5 bine yakın öğrencinin destek verdiğini ifade eden Açıcı, şunları söyledi:

''Cuma günü sona erecek imza kampanyasının ardından, imzaları Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasına teslim edeceğiz. Zamlar geri çekilinceye kadar dolmuşları boykot edeceğiz. Bu günden itibaren bütün üniversiteli arkadaşlarımızın ulaşımlarını, zamlar geri çekilinceye kadar dolmuş dışındaki alternatiflerle sağlamaya çağırıyoruz.''

Trabzon'da 1 YTL olan dolmuş ücreti, Şoförler ve Otomobilciler Odasının aldığı kararla 1.25 YTL'ye yükseltilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber