Gümrüğe 5 bin yeni personel alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2008 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrükte yeni yasa heyacanı yaşanıyor

Gümrükte yeniden yapılanma ve modernizasyonu öngören yeni Gümrük Kanunu ve Teşkilat Yasa Tasarısı ile teşkilata 5 bin personel alınması ve gümrüklerde AB standartlarının yakalanması amaçlanıyor. Yeni yasa çıktığında Türk Gümrük İdaresi'nin fonksiyonu da değişecek.

Son yıllarda dış ticaret hacmindeki hızlı artışa rağmen gümrük personeli sayısının azalma olmuştu. 1994'de 9.172 personel varken, dış ticaretin 250 milyar dolara tırmandığı son dönemde sayı 7.765'e düşmüştü. Dış ticaretteki artış ve sayının azalmasıyla iş yükü 8 kat artan gümrük personeli, işlemlerinin yüzde 80'ini ilk gün içinde gerçekleştirme başarısı ile dikkat çekmişti.

5 bin yeni personel

Yasa tasarısının gümrük idaresindeki zorunları doğru tespit ettiğini belirten Gümrük Muayene Memurları Derneği Başkanı Süleyman Ecevit Sanlı, ?Gümrük Muayene Memurları, Gümrük Kontrol Uzmanı'na dönüşüyor. 5 bin personel alınması düşünülüyor. İşlemler hızlanacak. AB'ye uygun olarak tamamen uzmanlaşmaya gidiliyor. Geçici ithalat, dahilde işleme ve serbest bölgelere yeni düzenlemelerle imalatçı ihracatçı korunuyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber