Rüşvet alan trafik polisleri gizli kamerayla takip edilmiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2008 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 52 kişiden 1'i başkomiser 20 polis, 2 astsubay ve 2 uzman çavuş dün adliyeye sevk edildi.

Sorgulamaları süren ve aralarında nakliye şirketi sahipleriyle kamyoncuların bulunduğu 28 zanlının ise bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi. 4 aylık bir çalışmanın ardından yapılan 'Yaprak Dökümü-16' kod adlı operasyona takılan trafik polislerinin gizli kamerayla takip edildiği ortaya çıktı.

Karacabey Cumhuriyet Savcılığı 4 ay önce bazı trafik polislerinin yaptıkları kontrollerde ceza kesilmesi gereken kamyon sürücülerinden rüşvet aldıkları bilgisi üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında trafik polislerinin gizli kamerayla takip edilerek, rüşvet aldıklarının belgelendiği ve alınan rüşvetlerin üçüncü bir isim adına bankalardaki hesaplara yatırıldığı öğrenildi.

Bunun üzerine harekete geçen Mali Büro Amirliği ekipleri, 'Yaprak Dökümü-16' verilen operasyonla 'Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, rüşvet almak, rüşvet vermek, rüşvete aracılık etmek ve sahte evrak tanzim etmek' iddiasıyla 20'si polis, 4'ü asker olmak üzere toplam 52 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan Karacabey Bölge Trafik İstasyonu Amiri Başkomiser Dursun A.'nın ağır tonajlı kamyonlara ceza yazma konusunda Türkiye ikincisi olduğu öğrenildi. Dursun A. ve diğer polislerin rüşvet vermeyen kamyonlara ceza yazdığı iddia ediliyor. Zanlı polis ve askerler, sorgulamalarının ardından dün adliyeye sevk edildi. Sorgulamaları süren nakliyeci ve kooperatif yetkililerinin de aralarında bulunduğu 28 zanlının bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Karacabey Bölge Trafik İstasyonu'na 2003'te düzenlenen rüşvet operasyonunda da 42'si polis 47 kişi gözaltına alınmış, trafik ceza tutanaklarında usulsüzlük yaparak görevi kötüye kullandıkları belirlenen 1'i başkomiser 17 polis meslekten ihraç edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber