İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İstanbul Finans Merkezi sona yaklaştı! İstanbul'a para akacak

Finansın kalbinin atacağı İstanbul Finans Merkezi açılış için gün sayıyor. Türkiye'deki ekonomik büyümeye işaret eden uzmanlar, özellikle Londra'da bankerlerin yönettiği ve büyüklüğü 3 trilyon dolara ulaşan faizsiz finansın geliştirilmesiyle Körfez'den 100 milyarlarca doların akabileceğini belirtiyor.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 29 Ocak 2023 08:35, Son Güncelleme : 29 Ocak 2023 08:40
İstanbul Finans Merkezi sona yaklaştı! İstanbul'a para akacak

Londra'daki Körfez sermayesi İstanbul Finans Merkezi'ne akacak. Libya ile gaz mutabakatı da 30 trilyon dolarlık potansiyel taşıyor.

KÖRFEZ İÇİN CAZİBE MERKEZİ

Yakında açılacak olan İstanbul Finans Merkezi küresel sermayeyi çekecek. Ekonomist Murat Tufan "Para gidecek yer arıyor" dedi. Londra bankerlerinin Körfez'in 3 trilyon dolarını yönettiğini belirten Prof. Dr. Murat Demiröz de "Faizsiz finansman şartları sağlanırsa bu sermaye İFM'ye gelir" diye konuştu.

PETROL VE GAZ HAMLELERİ

Türkiye, Akdeniz'de hayati bir adım attı. Libya ile hidrokarbon arama, taşıma ve ticaretini öngeren mutabakat zaptı Meclis'e sunuldu. İki ülke petrol projeleri yürütecek. Gemilerimiz sondaja gidecek. Libyada'ki boru hatları için iş birliği yapılacak. Anlaşmanın potansiyeli 30 trilyon dolar olarak açıklandı.

YÜCEL KAYAOĞLU-HAMİDE HANGÜL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber