Velinin desteği bir sınıfı böyle değiştirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Mart 2008 21:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kırıkkale'de bir ilköğretim okulunda veliler ve öğretmen işbirliğiyle oluşturulan sınıf, özel okul görüntüsünden farksız.

Kırıkkale'de bir ilköğretim okulunda veliler ve öğretmen işbirliğiyle oluşturulan sınıf, sıra ve duvarlarındaki renkli görüntüleriyle dikkati çekiyor.

Öğretmen-veli işbirliği sayesinde öğrenciler bilgisayar, slayt cihazı ve su otomatı gibi imkanlara kavuştu. Kırıkkale'nin en eski okullarından birisi olan Gürler İlköğretim Okulu'nun 5-C sınıfı öğretmeni Nazmi Doğan'ın girişimleri sonucu hareket geçen veliler, çocuklarının eğitim gördüğü mekanı bir ev ortamına dönüştürmek için imkanlarını seferber etti.

Okul yönetiminin izniyle sınıfa bilgisayar ve yazıcı alan veliler, daha sonra projeksiyon ve slayt cihazı ile sıcak ve soğuk su imkanı sağlayan otomat makinesi hediye etti. Sınıfa bir de erzak dolabı alan veliler, bu dolabı meyve suyu, kek, çikolata gibi gıdalar, okul araç ve gereçleriyle doldurdu. Sıraları rengarenk masa örtüleriyle donatan veliler, çocuklarına modern bir sınıf kazandırdı.

Sınıf öğretmeni Nazmi Doğan, öğrencilerin evlerini aratmayan bir ortamda eğitim gördüğünü belirtti. Dersleri ödüllendirme sistemi içinde yürüttüklerini dile getiren Doğan, başarılarını çikolata, meyve suyu, kek, ders araç ve gereçleriyle ödüllendirdiklerini anlattı.

Öğrencilerle "baba-evlat" ilişkisi kurduğunu kaydeden Nazmi Doğan, şunları söyledi:

"Onlarla her konuda anlaşıyorum, ders dışında da her sorunuyla yakından ilgileniyorum. Böylelikle onları geleceğe daha sağlıklı hazırlanmalarını için yardımcı oluyorum. Velilerimizin görüşlerini alarak 'sınıf annesi' adı altında oluşturduğumuz komisyon tarafından bu malzemeleri sınıfımıza kazandırdık. Bu sayede derslerimizi daha iyi şartlarda yapıyoruz. Alınan otomat ile öğrencilerimiz artık evlerinden su getirmiyorlar, su ihtiyaçlarını buradan karşılıyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber