İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İsviçre Başkonsolosluğu 'güvenlik' sebebiyle kapatıldı

İstanbul'da güvenlik endişeleri nedeniyle Almanya Başkonsolosluğu'nun ziyarete kapatılmasının ardından bugün de İsviçre Başkonsolosluğu 'güvenlik' gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı. Beyoğlu'ndaki Pierre Loti Fransız Lisesi de terör tehdidine karşı Perşembe ve Cuma günleri kapalı olacağı bildirilmişti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2023 15:19, Son Güncelleme : 02 Şubat 2023 16:01

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, güvenlik nedeniyle dün kapalı kalacağını bildirilmişti. Bu gelişmenin ardından benzer bir karar da İsviçre'den geldi.

"Güvenlik sebebiyle, İsviçre Başkonsolosluğu ikinci bir duyuruya kadar kapalı olacaktır. Vize ve pasaport işlemleri için randevular iptal edilecektir.

Pierre Loti Lisesi de kapatıldı

Pierre Loti Fransız Lisesi'nin okul velilerine gönderdiği bilgilendirme mesajında, terör tehdidine karşı Beyoğlu yerleşkesinin 2 Şubat Perşembe ve 3 Şubat Cuma günleri kapalı olacağı bildirildi. Velilere gönderilen bilgilendirme mesajında, "Mevcut güvenlik bağlamında ve diplomatik merciler ile bağlantılı olarak, Beyoğlu yerleşkesi 2 Şubat Perşembe ve 3 Şubat Cuma günleri kapalı olacaktır. Kontrolümüz dışındaki bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Mümkün olan en kısa sürede normale dönmeyi öngörmek için cuma günü durumun gelişimi hakkında sizi bilgilendireceğiz" denildi.

Süleyman Soylu'dan 'konsolosluk' tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Terör saldırısı uyarıları ve konsolosluk kapatma kararlarını'' yönelik olarak ''Türkiye'ye bir psikolog harp yürütülmektedir'' dedi.

Bakan Soylu, buradaki konuşmasında ''Terör saldırısı uyarıları ve konsolosluk kapatma kararlarını'' yönelik açıklamalarda bulunarak başladı.

ABD'nin Türkiye'ye yaptığı güvenlik uyarısının ardından bazı yabancı misyonlar Başkonsolosluklarını kapattı. Bu karara yönelik Bakan Soylu, '''Türkiye'ye bir psikolog harp yürütülmektedir.'' diyerek tepki gösterdi.

Soylu, ''Çok net ve açıktır her şey. İstikrarlı bir Türkiye olmasın da ne olursa olsun anlayışıyla hareket edilmektedir." ifadesini de kullanarak şöyle konuştu:

''Terör örgütlerini besleyenlerin kim olduğunu biliyoruz. PKK-PYD besleyen Amerika Birleşik Devletidir. Yıllardır parayla, lojistikle ve insan kaynağı ile besleyen Amerika ve Batı bir terör devleti kurdurma hayalinden vazgeçmiş değildir. Amerika ve Batı bizim bu coğrafyada bağımsız ve özgür olmamızı istememektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber