Sağlık-Sen: Emeklilik yaşının yükseltilmesi hakkaniyetle bağdaşmaz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2008 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, gelişmiş ülkelerin örnek gösterilerek Türkiye'de emeklilik yaşının yükseltilmesi ve maaş oranlarının düşürülmesinin hakkaniyetle bağdaşmayacağını söyledi.

Kaçar, "Gelişmiş ülkelerdeki çalışan ve emeklilerin yaşam standardı ile Türkiye'deki arasında ciddi uçurum var. Eğer gelişmiş ülkeler standardı noktasında bir düzenleme yapılmak isteniyorsa önce çalışanların, emeklilerin çalışma koşuları, özlük ve ekonomik haklarının da gelişmiş ülkelerin seviyesine yükseltilmesi gerekir." dedi.

Sağlık-Sen Antalya Şubesi tarafından düzenlenen 'Yetki Buluşması' toplantısına katılan Genel Başkanı Kaçar, Sosyal Gevenlik Yasa Tasarısı'na ilişkin görüşlerini açıkladı. Türkiye'de yıllardan beri sosyal güvenlik reformu yapılması konusunda ciddi bir beklenti olduğunu ifade eden Kaçar, yapılacak reformlarda ilgili sivil toplum örgütlerinin de görüş ve önerilerinin dikkate alınmasını istedi.

Kaçar, şöyle konuştu: "Yeni hazırlanan sosyal güvenlik kanununda başta emeklilik yaşı ve emeklilik maaşı bağlama oranlarında kademeli olarak düşürülmesi noktasında ciddi itirazlarımız var. Biz bu konudaki itirazlarımızı yüksek sesle dile getirdik. Üzerinde mutabık kalınan bir sosyal güvenlik reformunun yasalaşabileceğini ümit ediyoruz." Genel Başkan, 15 Mayıs 2008 tarihinde yapılacak toplu görüşmelerde sosyal hizmet çalışanları adına yetki almayı hedeflediklerini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber