PTT'de postalar, uydu bağlantılı 'el terminalleri' ile dağıtılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2008 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürü Osman Tural, Mayıs sonunda tüm Türkiye'de kayıtlı postaların "el terminalleri" ile dağıtılacağını söyledi.

Tural, PTT Genel Müdürlüğünde düzenlediği toplantı ile PTT'nin 2007 yılı faaliyetlerini ve 2008 yılı hedeflerini anlattı.

Kayıtlı postaların nerede olduklarının uydu bağlantılı olarak takibini sağlayacak "el terminallerinin" kullanılmasının pilot uygulamayla Ankara'da devam ettiğini anlatan Tural, "3839 el terminalinin ihalesini bitirdik. Mayıs sonunda ülke genelinde kayıtlı postaları el terminalleri ile dağıtmaya başlayacağız. El terminalleri fotoğraf bile çekebiliyor. Ürünün fotoğrafı teslim edilir edilmez GPRS üzerinden merkeze gelebilecek. Postayı gönderene de SMS atılabilecek" dedi.

PTT'nin Türkiye'de 3 bin 752 iş yeri ve 29 bin 528 personel ile hizmet verdiğini belirten Tural, otomasyona açık iş yeri sayısının 3 bin 198 olduğunu söyledi.

Tural 2008 yılında 800 acentenin otomasyona dahil edilmesini planladıklarını bildirdi.

102 kurumla 121 protokol imzalandığını ifade eden Tural, bin 21 iş yerinin "PTTBank" konseptine uygun olarak yenilendiğini belirtti.

"Acele Koli" hizmeti ile Türkiye'nin yüzde 65'ine 1 günde, yüzde 20'sine 2 günde, yüzde 15'ine ise 3 günde ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Tural, bu hizmet için 8 yeni hat oluşturulduğunu da söyledi. Tural, VIP koli hizmetiyle de gönderilerin 1 günde varış noktasına ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Tural, PTT tarafından, telefon faturaları, banka ekstreleri ve broşür gibi toplu gönderilerin elektronik ortamda müşteriden alınıp, güvenli ve hızlı bir şekilde varış yerine en yakın baskı merkezlerine yine elektronik ortamda iletilerek basılıp, zarflanıp alıcısına en hızlı şekilde ulaştırılmasını amaçlayan projesinin de bu yıl hayata geçirilmesinin hedeflendiği bilgisini verdi.

PTT Genel Müdürü Tural, kesintisiz hizmet sunmak amacıyla oluşturulan bir diğer proje olan "Gişematik" ile vatandaşların sıra beklemeden fatura tahsilatları ve Posta Çeki işlemlerinin yapılmasını amaçladıklarını anlattı.

Her ay yaklaşık 12 milyon kişinin PTT şubelerinden yaklaşık 18 milyon işlem yaptığını belirten Tural, PTT hizmetlerini tanıtmak, yeni gelişmeleri en kısa sürede müşterilere duyurmak, belli bir ücret karşılığı özel kuruluşlardan reklam ve tanıtım filmleri yayınlamak amacıyla Kapalı Devre Merkezi Yayın Sistemi kurmayı planladıklarını anlattı.

2007 yılında 1 milyar 275 milyon YTL gelir ve 237 milyon YTL kar elde edildiğini kaydeden Tural, 2008 yılında ise 26 milyon YTL kar elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Tural, "Ocak ayını 33 milyon YTL kar ile kapattık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber