MEB, 43 yeni ilçe sonrasında zorunlu hizmet yönetmeliğini hemen değiştirmeli...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mart 2008 00:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

03.02.2005 tarihinde ..- Gebze'de İngilizce öğretmeni olarak göreve başladım. Burası aynı yıl zorunlu hizmet kapsamına alındı.14.03.2008 tarihinde yapılan atamalar ile değerlendirme puanına göre Çayırova belediyesi sınırlarında bulunan bir Anadolu Lisesi'ne atandım. Yeni çıkarılan bir kanunla da Çayırova Gebze'den ayrılıp bir ilçe haline getiriliyor. Bu durumda Çayırova'da zorunlu hizmet kapmasına dâhil olacak mıdır? Bu konuda beni ve benim durumumda olanları en kısa sürede bilgilendirirseniz seviniriz. Teşekkürler.

43 yeni ilçe kurulmasına ve büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunan 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliklerinin kaldırılarak diğer ilçelerin mahallelerine dönüştürülmesi veya katılmalarına dair kanun için tıklayınız. (22 Mart 2008 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanmıştır)

Bu kanunla yeni ilçelerin oluşması ve bazı ilçelerin kaldırılması neticesinde bu ilçelerle ilgili MEB Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ekindeki Ek- 2 çizelgesinde hemen değişiklik yapılması gerekmektedir. Çünkü şu an öğretmenlerin il içi atama dönemi olup bu ilçelerin sınıflarının ve puanlarının belirlenmesi, mecburi hizmet kapsamında olup olmadıklarının bilinmesi yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler için acil gerekli bilgi kapsamındadır.

Ayrıca önümüzdeki günlerde il dışı atama ve yer değiştirme dönemi başlayacak bu dönemde bu bilgiler de çok gerekli olacaktır. Bakanlığın acilen bu yönetmelik ekindeki çizelgeyi yeniden düzenlemesi beklenmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber