ÜDS sınavı yapıldı

Haber Giriş : 23 Mart 2008 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mart dönemi Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) gerçekleştirildi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince düzenlenen sınav, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da yapıldı. Sınav, saat 9.30'da başladı ve 180 dakika sürdü.

Sınav, Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere 3 ayrı alanda gerçekleştirildi.

Sınavda başarılı olabilmek için doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65 puan, doktora adayları ve sanatta yeterlilik çalışmalarına başvuracak adayların da 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekiyor.


Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı başladı

Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) 2008 Mart dönem sınavı saat 9.30'da başladı.

Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere 3 ayrı alanda yapılacak ÜDS 180 dakika sürecek. ÜDS, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İzmir, İstanbul, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve Lefkoşa'da yapılıyor. Sınavda, 100 üzerinden 65 veya daha fazla puan alan doçent adayları ile 100 üzerinden 55 alan doktora adayları ve sanatta yeterlilik çalışmalarına başvuracak adaylar yeterli sayılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber